01 Februarie 2016
502087 accesări
203 comentarii

Celebra nutriţionistă Mihaela Bilic demontează unul dintre cele mai mari mituri alimentare româneşti despre SLĂNINA DE PORC. Pe cât de gustoasă este, pe atât de periculoasă se crede că este pentru sănătate, mai ales pentru cei care au probleme cu COLESTEROLUL.

CITEŞTE ŞI: MIHAELA BILIC - Cât de sănătoase sunt cerealele? "Toată lumea se îndoapă cu ovăz, fibre şi seminţe, de parcă am fi cai"

Iată că lucrurile nu stau chiar aşa, ci din contră. Mihaela Bilic spune pe pagina ei de Facebook că slănina de porc duce mai degrabă spre SOMON şi ULEIUL DE MĂSLINE, atunci când vine vorba despre conţinutul de acizi graşi.

CITEŞTE ŞI: Carnea de porc, adevărul despre beneficii şi riscuri pentru sănătate

"Somonul cu picioare e... porcul de Mangaliţa. Iată o analiză concretă a conţinutului de acizi graşi din slănina acestui animal. Puteţi vedea cu surprindere că procentul de grăsimi mono- şi poli-nesaturate depăşeste cu mult pe cel al grăsimilor saturate. Mai aproape de uleiul de măsline şi de somon, slănina de porc e o sursă de grăsime sănătoasă. Şi de sezon:)", a scris Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.

CITEŞTE ŞI Micul dejun la adulţii care vor să slăbească... Dr. Mihaela Bilic: "Micul dejun e necesar cu o condiţie - să-ţi fie foame!"

De ce este bună slănina

Conform cercetărilor actuale, slănina de porc prezintă numeroase beneficii pentru organism şi este ideal să fie consumată în cantitati moderate, dar regulate.S-a dovedit căslăninaajută laîntărirea sistemului imunitar. Specialiştii în domeniu susţin că datorită acidului arahidonic, aceasta favorizează scăderea colesteroluluişi este esenţială pentru protecţia organismului.
Mai mult decât atât, cantităţile mici de grăsime sunt benefice pentru inimă şi pentru cele mai importante vase de sânge.Un consumator de grăsime are unritm cardiac regulat, unmuşchi cardiac mai puternic şi o circulţie uşoară a sângelui. De asemenea, slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică şi este un bun remediu pentru durerile articulare.

Tratează mahmureala

Slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime şi crearea pan­­samentului gastric, care previne absorbţia rapidă de al­cool din stomac.

Tratează durerile de articulaţii

Pentru a scăpa de durerile de articulaţii, se recomandă frecarea articulaţiilor bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin maşina de carne, la care se adaugă o lingură de miere de al­bine. Deasupra se pune celo­fan sau hârtie de pergament, se înve­leş­te cu un fular şi se lasă să acţioneze peste noap­te.

CITEŞTE ŞI: Greşeli alimentare care pun în pericol sănătatea copiilor

Somonul şi proprietăţile sale miraculoase

Cercetarile privind consumul de peste si protejarea articulatiilor au aratat ca acizii grasi omega 3 gasiti in somon pot fi transformati de organism in 3 tipuri de compusi care previn inflamatia cronica.
Prezenta de peptide bioactive din somon, pot sprijinii starea de sanatate a cartilajului articular si alte tipuri de tesuturi si ajuta la reglarea si echilibrarea balantei de colagen si minerale in oase si tesutul din jur.

Aceste peptide pot fi combinate cu omega 3 pentru a oferi articulatii puternice si beneficii anti-inflamatorii. Continutul incredibil de mare de vitamina D si seleniu in somon, s-a dovedit a fi un factor cheie pentru prevenirea inflamatiilor nedorite.

Sanatatea ochilor
Este cunoscut faptul ca uleiul de peste este important pentru imbunatatirea vederii. De asemenea, ajuta la prevenirea degenerescentei maculare. In caz de degenerescenta maculara, doua portii de somon pe saptamana este suficient pentru a reduce semnificativ riscul.

Sanatatea cardiovasculara
Consumul de somon a fost asociat cu un risc redus de numeroase probleme cardiovasculare, cum ar fi infarct miocardic, accident vascular cerebral si hipertensiune arteriala. Aportul de grasimi omega 3 continuti de somon ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Nivelul ridicat de seleniu antioxidant in somon, s-a dovedit a fi deosebit de important pentru protectia cardiovasculara.

Prevenirea cancerului
S-a demonstrat ca vitamina A joaca un rol important in reducerea riscului de mai multe tipuri de cancer, inclusiv cel de san, prostata si colon.

Somonul contine niveluri foarte ridicate de vitamina D si seleniu, care sunt asociate cu prevenirea anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cel de colon.

Consumul regulat de acizi grasi omega 3 s-a dovedit a fi deosebit de eficace impotriva cancerului de celule sanguine sau limfocite, cum ar fi leucemia, mielomul multiplu si limfom non-hodgkins.

RECOMANDAREA ZILEI: Cât adevăr e în reclamele la pastele de dinţi? "Protejează de trei ori" sau îţi otrăvesc copiii?

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

6 comentarii

30 decembrie 2024
Iwdxgd
Aoxmyl awfgkq

deltasone medication - <a href="https://starlisone.com/captopril/">buy captopril</a> order capoten sale

15 decembrie 2024
Qfzyfe
Jdntyv pxuger

stromectol tablets for humans - <a href="https://ivercand.com/">ivermectin 12 mg</a> order tegretol 400mg generic

10 decembrie 2024
Gqhcqp
Nbvpeu cxlmzl

modafinil sale - <a href="https://provicef.com/cefadroxil/">cefadroxil 250mg drug</a> order combivir online cheap

9 decembrie 2024
Fhyfpw
Ucfuun skryrk

valif pills criminal - <a href="https://avaltiva.com/">valif pills sort</a> order sinemet 10mg sale

14 martie 2016
delia
NU uitati ca pestele e plin de metale grele - din cauza poluarii apelor

Dieta occidentala pe care o sustineti a facut si face ravagii enorme si este principalul motiv pentru imbolnavirile de cancer, pentru infarcturi, boli de inima, atacuri cerebrale( aceste grasimi sanatoase asa cum sustineti dvs - se depun pe peretii arterelor si le astupa - avand ca si efect atacutile cerebrale, infarctul.....)PORCUL pe care il laudati si recomandati atat are una din cele mai mizerabile , toxice si nesanatoase carni ( in fond sper ca stiti ca porcul se hraneste cu mortaciuni si cu propriile fecale - asta fiind rolul lor de a amusina cu ratul pamantul si a-l curata de mortaciuni) Nu am nimic cu consumul de carne dar cand aud ca sustineti a se consuma grasime animala in defavoarea cerealelor integrale imi vine sa plang pentru publicul ce inghite asemenea sfaturi toxice. Sa nu uitati stimata doamna ca nu purcelul a ajutat la supravietuirea rasei umane ci tocmai aceste cereale pe care le denigrati asa tare, - luati putin cartile de istorie caci Biblia nu cred ca are trecere pe la Dvs. si veti constata ca dieta umana consta in proportie de 80% din aceste cereale / cartofi. O alta problema a carnii din ziua de azi este faptul ca la toxicitatea ce o da ea in mod normal organismului uman ( sa nu uitam de guta - ce vine de la consumul exagerat de carne ce determina acumularea acidului uric in articulatii - de ex) se adauga si tonele de antibiotice ce se pompeaza in animalele crescute la ferme, de hormonii de crestere, de alimentatie total necorespunzatoare ( sper ca stiti ca vitelor - care sunt animale vegetariene li se dau la greu furaje si faina din oase / resturi animaliere).... Documentati-va mai bine deci doamna scumpa caci sunteti pe o linie total gresita. Uitati-va macar spre regnul animal - vedeti va rog cu cine seamana omul cel mai bine dintre primate si cam ce alimentatie au bietele maimutele - a caror organism este in proportie de 90% identic cu cel al omului - si aici ma refer in special la traectul digestiv - dinti ca si ai nostrii , saliva alcalina - intestine lungi, etc. Numai bine. Aportul de acizi omega 3 se poate aduce in alta ordine de idei cel mai bine DIN SEMINTELE DE IN MACINATE - si asta FARA DEZAVANTAJELE CARNII DE PESTE DIN ZIUA DE AZI CARE ESTE PLINA DE PLUNB; MERCUR; ALUMINIU- ce din nefericire populeaza toate habitatele de ape dulci si sarate din ziua de azi. ... ca de pesti din crescatorie nici nu vreau sa incep discutia. ........... LUPTA CU CANCERUL nu este una fair play - daca organismul nu are sistemul LIMFATIC IN functionare.....sistemul limfatic acest sange incolor ce reprezinta 75% din lichidul corpului( sangele are doar 25%) este raspunzator de preluarea toxinelor si gunoaielor de la nivel celular si este parte a sistemului nostru imun . Intr-unmediu acid - determinat de prea multe proteine ACEST SISTEM LIMFATIC SE BLOCHEAZA - DETERMINAND IN TIMP INTOXICAREA celuleor din organism - in cadrul carora raman toxinele si produsele de metabolism ce ar trebui eliminate - celule care intoxicate fie ca vor muri in timp - fie ca se vor transforma in celule canceroase. ..

28 februarie 2016
MIHAI
CASTIG

Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]