Chiar dacă mirosul vă omoară, atunci când apare pe lume un nou membru al familiei, este foarte important să îi monitorizaţi şi scaunele. Specialiştii spun că monitorizarea scaunelor copilului este foarte esenţială, pentru că doar aşa pot fi descoperite probleme precum diareea sau constipaţia, care, dacă nu sunt tratate corespunzător, pot duce la diverse afecţiuni.
Spre exemplu, constipaţia poate duce la hemoroizi. Sunt mulţi factori care pot determina apariţia hemoroizilor la copii, dar printre principalele motive se numără statul pe suprafeţe dure, perioade îndelungate de timp. Ca urmare, sunt predispuşi la apariţia hemoroizilor copiii care petrec multe ore stând pe scaunele de lemn (precum cele din grădiniţe), cei care preferă activităţile sedentare sau copiii care stau foarte mult pe toaletă.
O altă cauză importantă a apariţiei hemoroizilor la copii este dieta necorespunzătoare, care duce la constipaţie, astfel că este foarte important ca cei mici să aibă un regim alimentar echilibrat şi să fie foarte bine hidrataţi. Dieta, în acest caz, ar trebui să conţină fibre.
Recomandarea generală este ca aportul de fibre să fie consistent începând cu vârsta de cinci ani. Acest lucru înseamnă că un copil de şase ani ar trebui să consume zilnic 11 grame de fibre pentru o dietă echilibrată, care să îl ferească de constipaţie.