20 Octombrie 2021
303 accesări
0 comentarii

Din păcate, mononucleoza este o afecțiune care poate apărea la copii încă de la vârsta de șase luni, deși acest lucru este rar. În majoritatea cazurilor, nu există pericole sau complicații. Mai mult decât atât, mononucleoza la copii cu vârsta sub 15 ani nu este foarte frecventă, deși poate apărea ocazional. Boala se face simțită, în mod normal, la persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 și 25 de ani, deși poate apărea și la indivizi în afara acestei categorii de vârstă. Printre simptomele care ar trebui să le dea de gândit părinților se numără: febra, durerile musculare, oboseala, durerea în gât, durerea de cap, ganglionii limfatici extinşi la nivelul gâtului, splina mărită, uneori provocând durere în partea superioară stângă a abdomenului.

Potrivit dr. Arina Gheorghiu, pentru că este o boală infecțioasă, nu este ușor să opriți răspândirea mononucleozei la copii, mai ales dacă aceștia sunt mici. Totuși, este mai gravă dacă un adolescent sau adult o contractă.

Partea bună este că afecțiunea este aproape întotdeauna benignă și se vindecă în mod normal de la sine. În general, boala afectează copiii de vârstă școlară, adolescenții și adulții tineri. Cercetătorii estimează că 95% dintre adulții cu vârste cuprinse între 35 și 40 de ani au avut deja această boală la un moment dat în viață. Unii nici măcar nu știu, deoarece există forme asimptomatice ale bolii, care trec neobservate. Cu toate acestea, virusul rămâne în organism într-o stare inactivă. Atenție! Boala, la copii, este mai răspândită în regiunile cu condiții de igienă slabe, care favorizează răspândirea agentului infecțios. În general, oamenii suferă de aceasta doar o dată în viață. În ciuda acestui fapt, virusul poate fi reactivat, în special la pacienții supuși unui transplant.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU