De foarte multe ori, femeile gravide se întreabă ce trebuie să consume pe timpul celor nouă luni de sarcină. Specialiştii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna” spun că nucile, alunele şi migdalele consumate în sarcină reprezintă o gustare sănătoasă, cu multiple beneficii pentru mamă şi făt şi de asemenea, o alternativă ideală la gustările nocive (chips-uri, cartofi prăjiţi etc.).
În primul rând, acestea sunt surse bogate în acizi graşi esenţiali, proteine, fibre şi minerale (magneziu, mangan, seleniu, zinc, fosfor, cupru, potasiu şi fier). „Să nu uităm nici de aportul de calciu şi acid folic, substanţe nutritive esenţiale în sarcină. Deşi pline de minerale şi vitamine, nucile, alunele şi migdalele au un aport caloric ridicat. Ideal este consumul moderat, sub formă de gustări sau presărate în mâncare. Totodată, se recomandă consumul lor în stare crudă, întrucât prin prăjire sunt distruse unele dintre vitamine şi minerale”, au precizat medicii.