31 Mai 2017
1800 accesări
0 comentarii

Foarte multe persoane, mai ales cele care vor să scape de câteva kilograme în plus, elimină în totalitate pâinea din dietă, crezând că, dacă fac acest lucru, vor rezolva toate problemele. Pe de altă parte, medicii nutriţionişti afirmă că pâinea are rolul ei în menţinerea sănătăţii, un rol bine definit, însă, ca orice aliment, trebuie consumată cu precauţie.

La întrebarea dacă e bine să excludem pâine din dietă, definitiv, dr. Monica Grasa, medic specialist, diabet, nutriţie şi boli metabolice, ne-a răspuns:

„Pâinea conţine carbohidraţi, carbohidraţii aduc energie şi au rolul lor în controlul slăbitului. Pâine nu este un «duşman» al omului, dar trebuie consumată în cantităţi limitate”.

Potrivit specialiştilor, când pâinea este eliminată din dietă, intervine o scădere bruscă în greutate, din cauza eliminării apei, însă, nu sunt eliminate şi grăsimile. Pe de altă parte, există studii care susţin că acei carbohidraţi, aflaţi în produsele din cereale integrale, pot echilibra colesterolul din sânge şi micşorează riscul apariţiei obezităţii şi diabetului, bolilor cardiace, atacului vascular cerebral etc.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii