17 Octombrie 2015
1378 accesări
0 comentarii

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

200 gr carne tocata (de porc am folosit)
500 gr pastai galbene (rotunde sau late)
1 rosie mare coapta
1 lingura pasta de rosii
1 ceapa mare
1/2 linguritacondiment turcesc
1/2 legatura patrunjel
sare, piper negru
2 linguri ulei

Cum prepari

1. Pastailor li se rup capetele si apoi se rup in bucati.
2.In uleiul incins se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie bine de tot (cca 10 minute). Se adauga carnea tocata si se soteaza pana-si schimba culoarea si sucul lasat de ea se evapora. Se condimenteaza sarea cu sare si piper in timp ce o caliti.
3. Se adauga pasta de rosii si se mai soteaza totul 2 minute. Se adauga condimentul turcesc si se amesteca bine.
4. Se adauga pastaile, rosia data pe razatoare, patrunjelul tocat si 1 cana de apa (nu trebuie sa acopere de tot pastaile; vezi poza de jos). Se mai presara sare si piper.
5. Se aduce la fierbere, se pune capacul, se da focul la mediu spre mic. Se fierbe totul cam 40 minute (verificati sa fie fierte pastaile si daca nu sunt fierte le mai lasati cu capac; amestecati de 2 ori in acest timp.). Dupa acest timp sosul trebuie sa fie scazut. Daca totusi e foarte lichid, luati capacul si lasati sa scada (cam 10 minute).

sursa: www.e-retete.ro

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii