Persoanele care suferă de diabet trebuie să ducă o viață sănătoasă, ceea ce înseamnă că trebuie să facă multă mișcare, dar să fie foarte atente și la ceea ce mănâncă, astfel încât să nu fie afectat nivelul glicemiei. Peștele și fructele de mare sunt alimente indicate, pentru că sunt o sursă importantă de grăsimi sănătoase, proteine și vitamine și minerale.
Cu un conținut ridicat de acizi grași Omega 3, somonul este întotdeauna o alegere bună. Acesta ajută la menținerea sănătății inimii, a creierului și a pielii.
Peștele poate fi pregătit la cuptor sau la grătar, condimentat cu ierburi aromatice și puțină zeamă de lămâie. Un alt inamic al diabetului este și codul, pe care îl puteți face la grătar. La prepararea lui, nu folosiți condimente foarte sărate sau dulci. Codul este o sursă bună de minerale, grăsimi sănătoase, dar și vitamine. Vitamina D care se găsește în acest pește ajută organismul la o mai bună absorbție a calciului, care ajută la menținerea sănătății oaselor.
Cu un conținut ridicat de acizi grași Omega 3, dar și acid folic, păstrăvul poate fi inclus în dieta persoanelor care suferă de diabet. Pot fi consumate două-trei porții pe săptămână. Acesta ajută la buna funcționare a sistemului nervos și este important pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular.