03 Februarie 2025
21 accesări
0 comentarii

Potrivit studiilor, portocalele pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău (LDL) și la creșterea nivelului de colesterol bun (HDL), precum și la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

Pentru prevenirea aterosclerozei (îngustarea vaselor de sânge şi acumularea plăcilor de aterom), medicii recomandă ca după vârsta de 25-30 de ani să se consume alimente sănătoase, inclusiv cât mai multe fructe. Deși există o serie de medicamente pentru a ţine sub control hipercolesterolemia, sunt recomandate şi diverse remedii naturale, precum consumul de legume şi fructe.

De exemplu, citricele, şi în special portocalele, conţin o cantitate mare de pectină, care poate normaliza nivelul colesterolului din sânge. Medicii susțin că portocalele ajută la controlul nivelului de colesterol în mai multe moduri. Beneficiile sale provin în mare parte atât din conținutul său de fibre, care împiedică organismul să absoarbă colesterolul din dietă. Mai exact, ele conțin fibre solubile care stabilizează nivelul zahărului din sânge și previn absorbția grăsimilor pentru a controla nivelul colesterolului. În plus, persoanele care consumă zilnic portocale prezintă un risc mai scăzut de a dezvolta boli de inimă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU