Celiachia este o afecțiune cronică a intestinului subțire ce apare la persoanele de orice vârstă, cu o anumită predispoziție genetică. Bolnavii de celiachie suferă de intoleranță la glutenul prezent în grâu, orz, secară și ovăz. Deteriorarea intestinului subțire din cauza glutenului face ca organismul sa nu asimileze substanțele nutritive din alimente. Fără aceste substanțe, corpul nu poate funcționa normal. Pentru sănătatea și deliciul persoanelor care au intoleranță la gluten, Dobrogea Grup a introdus, în premieră în România, produse fără gluten. Pe lângă pâinea fără gluten, prăjitura cu nucă și prăjitura cu stafide, fără gluten, reprezintă produse de cea mai înaltă calitate recomandate persoanelor care suferă de boala celiacă.
Prăjiturile fără gluten cu nucă și stafide sunt produse la cele mai înalte standarde de calitate spre deliciul persoanelor care au intoleranță la gluten. Sunt dulci, aromate și cu un gust foarte plăcut, specific produselor de cofetărie.
Sursa: comunicatemedicale.ro