09 Noiembrie 2016
4577 accesări
0 comentarii

O echipă formată din doi gastroenterologi şi patru neurologi constănţeni vor implementa, luna aceasta, o nouă metodă de ameliorare a bolii Parkinson. Aceştia vor folosi, în premieră, o pompă, care le va injecta dopamină pacienţilor în stadiu avansat al bolii, care au perioade în care tulburările de mers sau simptomatologia se accentuează şi au perioade mai lungi de două ore de neputinţă.

„Această injectare va duce la ameliorarea semnificativă a funcţiilor corpului. În celelalte judeţe, tehnica menţionată a avut un mare succes şi trebuia să se implementeze şi în Dobrogea de mult timp, pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în suferinţă”, ne-a declarat dr. Docu Axelerad Any.


Mai exact, dopamina este administrată prin intermediul unei pompe portabile de dimensiuni mici. Ea este plasată în zona abdomenului, iar printr-un ac fin se eliberează substanţa direct în ţesutul gras de la acest nivel. În funcţie de indicaţiile medicilor, ea se administrează în mai multe reprize şi ajută la reducerea simptomelor bolii.


La ora actuală, nu putem spune că în judeţul Constanţa se înregistrează o creştere a numărului de bolnavi cu Parkinson. Partea proastă, spune dr. Docu, este că această boală invalidantă, degenerativă nu afectează doar bătrânii.


„În ultimii doi ani, în evidenţele noastre au intrat şi mulţi pacienţi cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani”, a precizat specialistul.


Boala Parkinson poate afecta capacitatea unei persoane de a-şi controla mişcările corpului. Anumite celule nervoase de la nivelul creierului produc, în mod normal, o substanţă chimică numită dopamină. Dopamina este practic un neurotransmiţător, prin intermediul căruia celulele nervoase controlează mişcările corpului. În boala Parkinson, aceste celule nervoase, ce produc dopamina, se distrug ducând la nivele scăzute ale acesteia. Când se întâmplă acest lucru pot apărea probleme în mişcările corpului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU