06 Iulie 2016
3570 accesări
0 comentarii

Boli de piele, infecţii, viroze, toate sunt posibile pe timp de caniculă, iar unele dintre ele se pot chiar accentua, din cauza temperaturilor extreme.

Pentru ca sugarii şi copiii mici să nu se îmbolnăvească în această perioadă, aceştia trebuie să stea într-un ambient cât mai normal, ferit de căldură, umiditate excesivă, dar şi de curenţii de aer.

Regimul alimentar nu trebuie schimbat prin introducerea de alimente noi în această perioadă. Este obligatorie o hidratare corespunzătoare, iar sugarii trebuie să fie alăptaţi ori de câte ori solicită.

Copilul trebuie îmbrăcat lejer cu haine din materiale textile, comode şi răcoroase. Cei mici trebuie scoşi din casă, doar în perioadele în care soarele este mai blând (dimineaţa şi după-amiaza) şi doar cu capul acoperit; în perioadele caniculare, aceştia trebuie ţinuţi în casă. Copiii, dar şi mamele care alăptează trebuie să consume apă plată, ceai foarte puţin îndulcit, sucuri naturale de fructe şi legume, făcute în casă şi multe fructe proaspete, bine spălate.
Consumul de cafea şi alcool trebuie evitat cu desăvârşire, iar mama trebuie să menţină o igienă riguroasă a sânului, pentru ca sugarul să nu se îmbolnăvească.

„La cel mai mic semn de suferinţă a copilului sau a mamei, se impune prezenţa la medicul de familie, care poate decide conduita terapeutică. Condiţiile de igienă sunt cele mai importante, atât pentru copil, cât şi pentru mamă. Copilul trebuie să folosească hăinuţe şi scutece curate şi uscate şi mama trebuie să îi păstreze copilului pielea curată şi uscată. În acest sens, copilul trebuie spălat cel puţin o dată pe zi, obligatoriu seara, la culcare, iar în restul timpului i se va face toaleta locală ori de câte ori este nevoie. Copiii preşcolari trebuie să facă duşuri zilnice, cu apă la temperatura camerei”, menţionează dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătăţii.

Taguri articol: bebe pediatrie sfatul medicului

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii