13 Ianuarie 2020
701 accesări
0 comentarii

Este adevărat că punctele negre nu dor, dar este clar că sunt o adevărată problemă din punct de vedere estetic. Care este motivul pentru care apar punctele negre? Specialiștii spun că acestea apar atunci când porii sunt înfundaţi de excesul de sebum şi de celulele moarte ale pielii, care se oxidează. Tocmai de aceea, este recomandat să nu vă spălaţi excesiv pe faţă, deoarece veţi usca mai rău pielea, ceea ce va provoca o producţie şi mai mare de sebum. Ca urmare, pentru a scăpa de supărătoarele puncte negre, puteți recurge la folosirea a câtorva remedii naturale.

În primul rând, bicarbonatul de sodiu este util în lupta împotriva punctelor negre, datorită granulelor sale mici şi fine, care funcţionează ca o metodă naturală şi ieftină de a exfolia şi a elimina sebumul şi pielea moartă ce înfundă porii. Se amestecă puţin bicarbonat de sodiu cu apă, astfel încât să se formeze o pastă groasă, dar uşor de modelat. Cu ajutorul unei mişcări circulare, aplicaţi această pastă pe faţă. Clătiţi bine cu apă, tamponaţi faţa cu un prosop şi folosiţi o cremă hidratantă.

Tototdată, puteți amesteca puţină pastă de dinţi cu bicarbonat de sodiu şi să folosiți o periuţă de dinţi fină, pentru a o aplica pe zonele cu probleme. Masați timp de câteva minute şi apoi clătiți bine cu apă călduţă. Acest amestec vă va scăpa de punctele negre şi vă va curăţa pielea de uleiul în exces. Este important de ştiut faptul că, în cazul în care aveți pielea sensibilă nu este recomandat să folosiți acest amestec. Apoi, albuşurile de ou formează o mască uşoară, care poate fi folosită pentru a strânge porii temporar, reducând astfel şansele apariţiei punctelor negre şi eliminându-le pe cele existente. Albuşurile de ou sunt, de asemenea, bogate în substanţe nutritive pentru piele, fiind un ingredient care usucă faţa mai puţin decât alte măşti. Tot ce aveţi nevoie este un ou, un castron mic şi un prosop curat. Se separă albuşul de ou şi se clăteşte bine faţa. Se tamponează faţa până când se usucă şi se aplică un strat subţire de albuş de ou pe piele. Când masca este uscată, se spală uşor faţa, pentru a elimina orice reziduu. Pielea se usucă şi se hidratează.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU