Masajul este pentru cei mici nu numai un moment de relaxare, dar şi o bună metodă terapeutică. De-a lungul timpului, studiile au demonstrat efectele benefice asupra dezvoltării copiilor.
Potrivit specialiştilor Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”, masajul reprezintă o tehnică de lucru manuală, dozată asupra ţesuturilor, orientată spre păstrarea sănătăţii, precum şi o tehnică folosită în tratamentul complex al maladiilor.
„Masajul pediatric i se recomandă oricărui copil sănătos încă de la naştere pentru relaxare şi mărirea masei corporale, dar şi copiilor născuţi prematur, până la 35 de săptămâni. Masajul pediatric la Euromaterna se realizează de către profesionişti specializaţi, la copii cu vârsta de până într-un an, iar tariful unei şedinţe este 30 de lei. Pentru programări, sunaţi la numărul de telefon 0241. 605.555”, au explicat medicii constănţeni.
Pentru părinţii care le fac masaj bebeluşilor acasă, cel mai bun moment este la cel puţin 20 de minute după ce a mâncat, dar nu foarte aproape de ora de culcare. Cu timpul veţi simţi care este cel mai potrivit moment al zilei, dar important este ca micuţul să nu fie obosit sau iritat. Apoi, răsfăţaţi-l cu o atmosferă de vis: camera să fie încălzită, muzica în surdină. Înainte de toate, însă, folosiţi pentru masajul lor un ulei sau o cremă de corp. Aşezaţi-l pe micuţ pe spate, pe o suprafaţă moale, acoperită de un prosop şi începeţi răsfăţul.
În primul rând, începeţi cu picioruşele, de la tălpi către gambe şi coapse. Apoi, masaţi-le umerii, mergând către braţe şi mâini. Un confort deosebit pentru micuţ îi oferă masajul pe burtică. Acesta se face prin mişcări circulare, în sensul acelor de ceas, pornind din partea dreaptă, jos. În acest fel este stimulată digestia şi eliminarea gazelor acumulate în intestin.