26 Octombrie 2018
917 accesări
0 comentarii

Spălatul pe mâini ar trebui să devină un obicei cotidian al fiecărui om. Chiar dacă există toate dovezile care arată că spălatul pe mâini după ce folosim toaleta, înainte de a mânca sau după călătoria cu transportul în comun poate scădea transmiterea bolilor, numai 5% dintre oameni îşi spală întotdeauna mâinile în mod corect, susţin specialiştii.

Potrivit reprezentanţilor Fundaţiei „Baylor Marea Neagră”, un studiu la care au participat peste 3.000 de persoane demonstrează că peste 10% dintre acestea au folosit o toaletă publică fără a se spăla pe mâini şi, chiar dacă au făcut-o, 33% nu au folosit săpun.

„Acest aspect contează pentru că, din nefericire, nu ne putem abţine să nu ne atingem feţele, permiţând germenilor să se răspândească de pe mâinile noastre, pe nas şi gură, pe unde pot intra în organism. Mâinile ude pot agăţa germeni, pentru că aceştia se transferă mai uşor în astfel de condiţii. De asemenea, uscarea mâinilor poate reduce numărul microbilor rămaşi după spălare”, au explicat specialiştii Baylor.

Desigur, există păreri şi păreri pe marginea acestui subiect. Cele mai multe persoane sunt în favoarea prosoapelor de hârtie, care au folosinţă unică. De altfel, acţiunea este mai rapidă în acest caz decât să stai să aştepţi un uscător electric să-ţi usuce bine mâinile. Studiile arată că este nevoie de aproximativ 45 de secunde pentru o uscare mecanică bună, iar cei mai mulţi dintre noi nu folosesc uscătorul electric pentru atâta timp. Pe de altă parte, şi uscătoarele de nouă generaţie sunt criticate pentru că, din cauza puterii, răspândesc microbii în întreaga încăpere, chiar şi la distanţe de 2-3 metri.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU