20 Iulie 2016
2684 accesări
0 comentarii

Atacurile de panică apar, de regulă, la persoanele care au suferit anumite traume, intervenţii chirurgicale sau orice eveniment neplăcut care le-a creat o stare de anxietate. Persoanele anxi-oase, în timpul atacurilor de panică, simt frică, nelinişte, uneori groază, chiar dacă ştiu că reacţia lor nu are un fundament real. Printre caracteristicile unui atac de panică, se numără: frica exagerată, ritmul cardiac intensificat, tremur, transpiraţie, ameţeli, dificultăţi de respiraţie etc.
„Pentru ameliorarea simptomelor unui atac de panică şi pentru vindecarea bolnavului, acesta trebuie să consume alimente bogate în vitaminele din complexul B şi magneziu. Şi valeriana poate aduce un real beneficiu, deoarece, poate calma stările de nervozitate şi panică. Poate fi folosită sub formă de ceai, salată sau capsule. Legumele verzi şi zarzavaturile conţin acid folic, benefic pentru a înlătura depresia”, explică Mirela Stângaciu, fitoterapeut.
Pentru a trata atacurile de panică, sunt indicate şi produsele apicole: miere, polen, păstură etc.

Taguri articol: sfatul medicului atac de panica

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii