09 Ianuarie 2017
2256 accesări
0 comentarii

În această perioadă, din cauza temperaturilor extrem de scăzute, buzele au cel mai mult de suferit, deoarece frigul este un agresor de temut pentru structura lor sensibilă, iar riscul de deshidratare este foarte mare. Aerul rece al iernii este vinovat de apariţia leziunilor şi a simptomelor extrem de deranjante şi inestetice totodată, care se vindecă destul de greu, simptome ca: uscare excesivă, crăpături, sângerare, durere, usturime.


„Foarte multe persoane fac greşeala de a rupe acele mici fragmente care se desprind de pe suprafaţa buzelor, atunci când acestea suferă de deshidratatre din cauza frigului, fapt ce duce la prelungirea procesului de vindecare. Totodată, este bine de ştiut că buzele trebuie protejate, pe perioada întregului sezon rece, cu ajutorul balsamurilor de buze, care conţin substanţe naturale”, explică dr. Victoria Sava, medic de familie.


În acelaşi timp, dacă aveţi astfel de probleme în sezonul rece, medicii specialişti sfătuiesc să evitaţi muşcarea buzelor sau umezirea lor cu salivă, deoarece agravează leziunile deja existente şi creează noi leziuni. De asemenea, cei care suferă de virus herpetic, în acest fel îl pot reactiva, ducând la apariţia veziculelor specifice acestui virus. Mare atenţie la ce produse de hidratare a buzelor folosiţi, deoarece unele dintre ele pot agrava leziunile buzelor în loc să le vindece. În orice caz, feriţi-vă de expunerea directă la temperaturi extreme, iar în sezonul rece, nu evitaţi să folosiţi o eşarfă sau un fular, pentru a vă proteja cât mai mult din suprafaţa feţei, alături de o cremă protectoare şi de un balsam de buze.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii