Sursa foto Medical News Today

Sursa foto Medical News Today
11 Septembrie 2020
547 accesări
0 comentarii

În multe situații, medicii diagnostichează copiii cu reumatism articular acut, o boală inflamatorie sistemică ce debutează la aproximativ trei săptămâni, în special de la o infecție streptococică a căilor respiratorii superioare. Boala afectează, în general, copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 15 ani, fiind mai rar întâlnită la adulți.

Potrivit dr. Irina Cosma, principalele simptome constau în febră, dureri musculare, articulații tumefiate, dureroase și, în unele cazuri, o erupție roșie cu dispunere dantelată. Reumatismul articular acut poate fi, de asemenea, însoțit de o tulburare temporară a sistemului nervos, numită coree. Articulațiile cel mai probabil afectate de reumatismul articular acut sunt genunchii, gleznele, coatele și încheieturile pumnilor. Deseori, durerea migrează de la o articulație la alta.

Cel mai mare pericol al reumatismului articular acut este faptul că poate ataca inima. În peste jumătate din cazuri, boala lasă cicatrici pe valvele cardiace, forțând inima să depună mai mult efort pentru a pompa sânge. Apoi, după mai multe luni sau chiar ani, în special dacă boala recidivează, acest atac asupra inimii poate conduce la o afecțiune gravă, numită cardită reumatică ce poate duce, în final, la instalarea insuficienței cardiace.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU