În caz că nu ştiaţi, rodia are calităţi deosebite, mai ales atunci când este consumată cu regularitate. Specialiştii spun că aceasta luptă împotriva apariţiei unor maladii ca Alzheimer, cancer, boli de inimă şi artrite. În acelaşi timp, rodiile sunt renumite pentru conţinutul lor de vitamina A, C şi E, dar şi de fier şi antioxidanţi. Toate acestea ajută la neutralizarea moleculelor de oxigen dăunătoare, numite radicali liberi, care stau la baza multor boli cronice.
Cercetătorii au descoperit că nu numai fructele de rodie sunt benefice, ci şi coaja acestora. Datorită componentelor nutriţionale valoroase pe care le conţine, coaja de rodie sub formă de ceai scade colesterolul rău, previne degradarea celulelor datorită antioxidanţilor, ajută la prevenirea cancerului de stomac, prostată sau pancreas şi a diabetului.
Iată cum se prepară infuzia din coji de rodie. Luaţi peste 10-12 grame de coji de rodie (uscate), peste care turnaţi 200 ml de apă clocotită. Cana se acoperă, se lasă la infuzat timp de o jumătate de oră. Pentru înlăturarea posibilelor pesticide prezente pe coaja rodiei, fructul se va spăla şi clăti foarte bine cu apă caldă (înainte de utilizare), apelând la una dintre metodele pentru înlăturarea pesticidelor, descrise în articolele anterioare. (M.Ş.)