11 Iulie 2016
1531 accesări
0 comentarii

Boala diareică infecţioasă acută a luat amploare, iar cazurile de adulţi şi copii, ce se îngrămădesc pe holurile Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, nu mai contenesc să apară. Dacă în luna iunie, numărul pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase era de 28 de persoane, luna aceasta, în nici două săptămâni, numărul persoanelor internate s-a dublat faţă de luna trecută. Spitalul a fost luat cu asalt de zeci de persoane afectate de această boală, specifică sezonului cald, unii dintre ei cu simptome destul de grave, precum vomă, diaree, deshidratare.


„De la începutul lunii iulie şi până în prezent au fost diagnosticate în serviciul de boli infecţioase un număr de 88 de cazuri de boală diareică acută, dintre care au fost internate 55 de cazuri”, a declarat dr. Stela Halichidis, directorul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa.


Boala diareică infecţioasă se manifestă prin simptome ca: scaune frecvente, deshidratare severă, febră prelungită şi vărsături.


Pentru a preveni această afecţiune trebuie res-pectate o serie de reguli stricte de igienă personală: spălarea mâinilor cât mai des, spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, consumarea apei doar din surse autorizate, păstrarea alimentelor în condiţii corespunzătoare etc.


Tratamentul pe care se pune accent este cel de rehidratate, apoi, regimul alimentar trebuie să fie cât mai strict. În funcţie de starea bolnavului şi de gradul de deshidratare, alimentaţia poate fi întreruptă pentru 8-24 de ore, iar după această perioadă se poate stabili un regim alimentar pe bază de supe strecurate, carne fiartă, pâine prăjită, orez, brânză de vaci etc. Trebuie eliminate complet alimentele picante, mezelurile, brânzeturile fermentate, fructele şi legumele.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii