24 Noiembrie 2015
2581 accesări
0 comentarii

Copilul

Te afli în luna a şasea de sarcină, iar măsurarea copilul din cap până-n călcâie arată aproximativ 36cm, cântărind în jur de 760 g. Ochii bebeluşului tău încep să se deschidă, iar răspunsul lui la sunetele din exterior devin din ce în ce mai puternice. Însă, abia spre sfârșitul lunii a șaptea, atunci când rețeaua de nervi ce face legătura cu urechile va fi complet dezvoltată.

Bebeluşul tău, continuă, de asemenea, să exerseze respiraţia, pregătindu-şi plămânii pentru ziua în care va lua prima gură de aer în afara burticii tale.

Gravida

Deoarece copilul este acum în plin proces de creștere și dezvoltarea creierului său este foarte intensă, în acest moment alimentaţia ta este foarte importantă pentru a-i asigura celui mic toate substanţele nutritive necesare pentru o dezvoltare armonioasă. De aceea, trebuie să ai o dietă bine echilibrată, bogată în cereale și legume: alimente bogate în fibre, inclusiv pâine din cereale integrale, cereale, lintea și orezul brun sunt bogate în vitamina B şi ajută şi la prevenirea constipaţiei.

În această perioadă ar trebui deja să vă interesaţi despre ceva cursuri prenatale (asta dacă simţiţi nevoia de un scurt instructaj despre naştere şi îngrijirea bebeluşului – necesar mai ales pentru mămicile începătoare şi fără ajutoare experimentate acasă) şi chiar despre naştere (la ce clinică, ce fel de naştere, informaţii despre naşterea în apă, injecţia epidurală, etc).

Sfaturi

Pentru a avea o sarcină cât mai uşoară în această perioadă, specialiştii clinicii Regina Maria vă oferă câteva sfaturi.Exercitiile de intindere te vor ajuta sa fii mai flexibila, vor preveni contractura musculara si te vor ajuta sa te simti mai relaxata. In timpul practicarii lor, asigura-te ca respiri regulat si profund.

  • Pentru imbunatatirea posturii si energizare

Stai in picioare cu talpile la nivelul soldului si bratele pe langa corp. Inspira profund si ridica bratele in fata ta si deasupra capului, cat poti de mult in sus. Intoarce palmele in sus si, inspirand, indoaie bratele din coate si lase-le usor in spate si lateral. Mentine aceasta pozitie pentru 10 secunde. Incearca sa faci cate 10 repetitii.

  • Pentru prevenirea sau ameliorarea crampelor musculare

Stai in picioare la o lungime de brat de un perete, sprijinindu-te cu mainile in fata ta. Pune piciorul stang in fata celui drept si lasa-te usor in jos, cu piciorul stang indoit din genunchi. Mentine genunchiul drept intins si calcaiul drept la nivelul solului. Mentine pozitia de intindere aproximativ 30 secunde, avand grija ca spatele sa ramana drept, iar soldurile in fata. Nu roti picioarele in interior sau exterior si nu te ridica pe varfuri. Repeta apoi cu celalalt picior. Incearca sa faci cate 10 repetitii din fiecare. Fa exercitii de intindere la nivelul muschilor gambei inainte de a merge la culcare.

  • Pentru intarirea bratelor, picioarelor si abdomenului

Ar fi bine sa practici mentinerea echilibrului de cateva ori inainte de a incerca acest exercitiu. Stai in genunchi cu sprijin in palme, cu genunchii la nivelul bazinului si palmele in dreptul umerilor. Trage ombilicul catre spate. Cu grija, ridica bratul stang si piciorul drept pana la nivelul trunchiului. Mentine pozitia 5 secunde si apoi repeta cu bratul drept si piciorul stang. Incearca sa faci cate 10 repetitii din fiecare.

  • Pentru ameliorarea durerii de spate si inlaturarea tensiunii

Stai in genunchi, acestia fiind usor catre lateral. Intinda-te in fata astfel incat abdomenul sa stea intre picioare si intinde bratele in fata. Pastreaza gatul pe aceeasi linie cu trunchiul. Daca abdomenul atinge podeaua, ridica usor bazinul si sprijina-te pe brate. Repeta aceasta postura de cateva ori.

Taguri articol: sarcina bebe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii