06 Decembrie 2015
2357 accesări
1 comentariu

Cercetătorii au descoperit că un medicament antidiabetic comun, metformina, ar putea conţine elemente cheie pentru prelungirea speranţei de viaţă până la, în medie, 120 de ani.

Potrivit Mediafax, acest medicament va fi subiectul unor teste pe subiecţi umani în Statele Unite. Pe lângă încetinirea procesului de îmbătrânire, cercetătorii cred că acesta ar putea fi eficient în prevenirea din timp a apariţiei unor maladii precum Alzheimer şi Parkinson.

Studiile anterioare realizate pe animale au demonstrat deja că metformina, medicament extrem de ieftin utilizat în tratarea diabetului de tip 2, poate prelungi viaţa. Aceasta creşte numărul moleculelor de oxigen eliberate într-o celulă, fapt care oferă robusteţe şi longevitate.

„Dacă ţinteşti procesul de îmbătrânire şi îl încetineşti, atunci încetineşti toate bolile asociate îmbătrânirii”, a declarat Gordon Lithgow, unul dintre autorii studiului.

Specialiştii descriu îmbătrânirea ca pe un proces normal, explicând că toate celulele conţin un tipar ADN care, în principiu, ar putea face ca organismul să funcţioneze corect la nesfârşit. Însă miliardele de diviziuni celulare care au loc de-a lungul vieţii pentru ca organismul să funcţioneze corect determină apariţia erorilor în acest proces de divizare. La un moment dat, organismul nu mai poate repara erorile.

Stephanie Lederman, director executiv al American Federation for Aging Research din New York, a declarat că prin acest studiu nu se doreşte a se găsi o „fântână a tinereţii”, ci o posibilitate de a prelungi viaţa sănătoasă.

Taguri articol: îngrijire boli şi afecţiuni longevitate alzheimer diabet

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

7 decembrie 2015
sibnet
activitate acasa pe calculator

Selectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Detalii la adresa de email: [email protected]

Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir