19 Aprilie 2021
512 accesări
0 comentarii

În perioadele cu schimbări bruşte de temperatură, aşa cum este şi primăvara, când organismul uman este predispus îmbolnăvirilor, se recomandă consumul de ridichi negre. Acestea reprezintă un remediu eficient în combaterea virozelor respiratorii şi contribuie la întărirea sistemului imunitar.

Leguma cu gust iute-înţepător are un conţinut ridicat de vitamina C, sodiu, potasiu, fosfor, iod, sulf şi magneziu. Ridichea neagră ajută la fluidizarea secreţiilor bronşice şi este recomandată bolnavilor de bronşită cronică şi de astm, calmează tusea, stimulează digestia şi scade colesterolul. Totodată, consumată crudă, această legumă este indicată şi pentru persoanele care sunt expuse la alergii şi eczeme.

Pentru a prepara siropul de ridichi negre, se acoperă fundul unui vas cu felii subţiri şi se presară peste ele un strat de zahăr nerafinat. Apoi se pun mai multe straturi alternative de ridichi şi zahăr, după care se lasă la macerat până la formarea unui sirop gros. În final, se scurge siropul şi se păstrează într-un flacon închis ermetic, la rece.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ