Ceai

Ceai
27 Noiembrie 2011
5047 accesări
0 comentarii
Boală frecventă în rândul gravidelor şi celor care depăşesc vârsta de 40 de ani, refluxul gastro-esofagian se produce în condiţiile închiderii deficitare a sfincterului esofagian inferior. Potrivit medicilor, sfincterul reţine acizii în stomac, dar dacă există o tulburare, sucul gastric ajunge în esofag. Urmările sunt: acreală în cavitatea bucală, arsuri în gât şi piept - de unde şi denumirea de „arsuri la stomac”, care apar după luarea mesei - răguşeală, dificultăţi la înghiţit, tuse seacă etc. În primul rând, atrag atenţia medicii, se impune schimbarea stilului alimentar. Sunt de ajutor însă şi remediile naturiste.
  • Varza acră - dacă stomacul are prea mult acid, chiar şi între mese, se recomandă consumul unor alimente care să-l „liniştească”. De exemplu, puteţi consuma varză acră.
  • Ceaiuri din plante - pentru a vă linişti muşchii stomacului, beţi o cană de ceai din muşeţel, gentiană, busuioc sau ghimbir. Totuşi, dacă problema persistă, se impune consultarea unui medic.
  • Sucul de orz sau grâu - înlătură aciditatea. Acelaşi efect îl au merele, sucul de aloe vera, bananele, .
  • Ulei de măsline - luaţi o linguriţă de ulei, păstrat la rece, de fiecare dată când revine acidul
  • Oţet de mere - diluaţi oţetul în apă şi beţi un pahar de fiecare dată când resimţiţi refluxul gastro-esofagian.
Este important ce şi cum mâncaţi Acidul gastric îşi are rolul lui: ajută la dizolvarea produselor alimentare consumate, astfel că o digestie bună depinde şi de prezenţa acestui acid în stomac. Refluxul gastro-esofagian apare când alimentele digestive „scapă” din stomac şi se „întorc” în esofag. Drept pentru care, alimentaţia are un rol important:
  • Produsele alimentare trebuie mestecate bine, căci dacă vor fi combinate cu salivă, sistemul digestiv va funcţiona mai eficient.
  • Mâncaţi la interval de trei ore - gustările dese, de pe parcursul zilei, duc la consumarea acidului până la mesele principale, când este nevoie de el.
  • Fără lichide în timpul mesei - lichidele diluează acidul necesar digestiei din stomac. Baţi un pahar cu apă cu jumătate de oră - o oră înainte de masă sau după masă şi doar câteva înghiţituri în timp ce serviţi preparatele culinare.
  • Mesele bogate reprezintă o cauză a refluxului gastro-esofagian - prin urmare, mâncaţi mai puţin la o masă, eliminând prăjelile şi produsele cu mult zahăr rafinat şi cafeină.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Redactor