28 Octombrie 2015
1285 accesări
0 comentarii

Blefarita cronică reprezintă o afecţiune inflamatorie a pleoapelor, cu evoluţie acută sau cronică. Boala se manifestă prin senzaţie de arsură, uşoară fotofobie, cruste şi înroşirea marginii pleoapelor. Dimineaţa, disconfortul este mai accentuat.Medicul oftalmolog Eliza Avram ne-a explicat cărei afecţiuni i se pot atribui aceste simptome şi care sunt soluţiile de vindecare.„Trebuie menţionat că afecţiunile oculare sunt extrem de complexe. Ele se pot asemăna una cu cealaltă şi pot, uneori, să fie confundate de pacienţi. Cert este că, oricare ar fi simptomele resimţite, ei nu trebuie să se trateze singuri. O dată pentru că pot greşi tratamentul şi boala nu este tratată, ci doar estompată într-o mică măsură, şi pentru că pot face mai mult rău, luând medicamente sau soluţii pentru ochi nepotrivite.

Boala evoluează spre complicaţii şi tratamentul se va întinde pe o durată mult mai mare.

Aşadar, după simptomele descrise mai sus, pacientul ar putea suferi de o blefarită, adică de o inflamaţie la nivelul pleoapelor, caracterizată prin lacrimi lipicioase, usturime la nivelul ochilor şi scuame care se formează la baza genelor. Cel mai grav este că, din păcate, numărul celor care tratează cu superficialitate problemele oftalmologice este în continuă creştere.

Tratamentul are drept scop diminuarea la minimum a simptomelor fără să se poată realiza o vindecare definitivă a afecţiunii. Igiena minuţioasă a pleoapelor reprezintă cel mai important mijloc de tratare şi prevenţie a bolii şi include: comprese calde, masaj şi curăţare. Se utilizează şi unguentul oftalmic cu antibiotice în cure scurte, repetate, pe o durată de trei luni şi lacrimile artificiale. De asemenea, se recomandă evitarea atingerii şi scărpinării la nivelul pleoapelor, ceea ce înrăutăţeşte simptomele şi agravează boala”, explică medicul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase