Sparanghelul previne bolile de inimă şi osteoporoza
sparanghel-1335977608
03 Mai 2012
960 accesări
36 comentarii
Deşi se poate găsi cu uşurinţă în marile supermarketuri tot timpul anului, sparanghelul are cel mai bun gust primăvara. Această legumă poate fi gătită la aburi, fiartă, prăjită sau preparată pe grătar şi aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, pentru cele mai bune efecte asupra sănătăţii se recomandă ca sparanghelul să fie consumat în stare crudă.
Sparanghelul ajută la reducerea grăsimii abdominale, curăţă sistemul digestiv, nu conţine grăsimi sau colesterol şi este una dintre cele mai bune legume în materie de detoxifiere. Acesta conţine substanţe cu proprietăţi antioxidante puternice şi care protejează celulele împotriva radicalilor liberi. Datorită acidului folic din compoziţie, sparanghelul reduce riscul apariţiei bolilor de inimă, reduce inflamaţiile şi protejează împotriva cancerului. Totodată, această legumă este benefică în prevenirea osteoporozei şi a osteoartritei, deoarece vitamina K pe care o conţine ajută la formarea şi la repararea oaselor.