Nu serviţi fructe după masă! Vă provoacă arsuri și reflux gastro-intestinal
Alimentație 20 Ianuarie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Nu serviţi fructe după masă! Vă provoacă arsuri și reflux gastro-intestinal

De foarte multe ori, mai ales după o masă copioasă, aveţi tendința de a vă întinde puțin pe pat, ca să vă relaxaţi sau să vă uitaţi la televizor, activități care nu sunt deloc indicate, după părerea medicilor. Ei afirmă că, pentru a vă reveni, nu este recomandat nici să consumați fructe, după ce ați servit prânzul. „Fructele pot fi mâncate înainte de masă, spre exemplu, pe stomacul gol, pentru că acestea solicită diverse enzime pentru ...

Citește mai mult

Care este rolul fibrelor în alimentația noastră
Alimentație 16 Ianuarie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Care este rolul fibrelor în alimentația noastră

Fibrele pot influența multe aspecte ale sănătății. În primul rând, ele se referă la un grup divers de carbohidrați pe care oamenii nu îi pot digera. Deși majoritatea carbohidraților sunt descompuși în molecule de zahăr, fibrele nu pot fi descompuse în molecule de zahăr și, în schimb, trec prin corp nedigerate. Practic, precizează medicii, oamenilor le lipsesc enzimele digestive necesare pentru a descompune fibrele, astfel încât ...

Citește mai mult

Uleiul de palmier contribuie la prospețimea pielii și a sistemului circulator
Alimentație 14 Ianuarie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Uleiul de palmier contribuie la prospețimea pielii și a sistemului circulator

Uleiul de palmier nehidrogenat reprezintă varianta naturală a uleiului de palmier, nefiind supus procesului de hidrogenare. Hidrogenarea este procedeul industrial de adăugare a hidrogenului la uleiurile lichide pentru a le face mai solide și pentru a crește stabilitatea lor la temperaturi ridicate. Alegerea variantei nehidrogenate evită, astfel, prezența grăsimilor trans, asociate cu efecte nesănătoase asupra sănătății. Specialiștii afirmă că acest tip de ulei are beneficii ...

Citește mai mult

Ananasul, turmericul, lămâia și ghimbirul vă revitalizează organismul
Alimentație 13 Ianuarie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Ananasul, turmericul, lămâia și ghimbirul vă revitalizează organismul

Simțiți nevoia de un energizant natural, care să vă ajute să faceți față mai ușor problemelor zilnice? Aveți tendința de a răci atunci când au loc schimbări bruște de vreme? Un smoothie cu ananas, turmeric, lămâie și ghimbir, plin de vitamine, vă poate ajuta să fiți, din nou, în formă. Toate acestea, susțin specialiștii, au proprietăți antiinflamatorii. Mai mult decât atât, folosite împreună, pot face adevărate minuni pentru starea ...

Citește mai mult

Alimente indicate pentru sănătatea inimii și scăderea colesterolului
Alimentație 03 Ianuarie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Alimente indicate pentru sănătatea inimii și scăderea colesterolului

Nivelul ridicat al colesterolului poate provoca numeroase afecțiuni în sfera cardiacă și în cea neurologică. Numitorul comun îl reprezintă placa de aterom (colesterolul depus pe vasele de sânge), care duce la ateroscleroză, cauză importantă a apariției bolilor coronariene, a infarctul miocardic și/ sau atacului vascular cerebral. Potrivit specialiștilor, principalul factor responsabil de creșterea colesterolului este alimentația nesănătoasă, bogată ...

Citește mai mult

Suferiţi de vreo afecţiune hepatică? Iată ce alimente vă sunt interzise
Alimentație 02 Ianuarie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Suferiţi de vreo afecţiune hepatică? Iată ce alimente vă sunt interzise

Ficatul îndeplinește mai multe roluri în cadrul organismului uman și este cel mai mare organ atașat sistemului digestiv, în cadrul căruia participă ca glandă anexă. Cea mai importantă funcție o are în cadrul proceselor de digestie/metabolizare și descompunere a nutrienților alimentari, din forme complexe la forme mai simple, pentru a facilita asimilarea lor în organism și metabolizarea lor. Totodată, acest organ îndeplinește un rol deosebit ...

Citește mai mult

Ciupercile sunt cel mai bun substitut pentru carne
Alimentație 19 Decembrie 2024

Ciupercile sunt cel mai bun substitut pentru carne

Ciupercile conţin o mulţime de vitamine şi minerale, de care organismul are nevoie pentru o cât mai bună funcţionare. Acestea sunt bogate în proteine, fier, potasiu, acid folic, vitaminele A, B1, B2, C, D şi zinc. Dintre toate legumele existente, ciupercile sunt considerate a fi cel mai bun substitut pentru carne. Spre deosebire, însă, de carne, ciupercile sunt mult mai uşor de digerat. Un alt beneficiu important al ciupercilor este că pot înlocui cu succes ...

Citește mai mult

Sunteți adeptul dietelor bogate în carne? La ce riscuri sunteți supuși
Alimentație 27 Noiembrie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Sunteți adeptul dietelor bogate în carne? La ce riscuri sunteți supuși

Deși există potențiale beneficii ale dietelor cu un conținut ridicat de proteine, cum ar fi senzația sporită de sațietate și retenția de masă musculară, este important să fiți conștienți și de riscurile pe care le au dietele hiperproteice. Medicii spun că excesul de proteine din corp este legat de mai multe probleme de sănătate, în special dacă urmați o dietă cu proteine pe o perioadă lungă de timp. În primul rând, au precizat aceștia, dacă ...

Citește mai mult

123...14