Ciupercile conţin o mulţime de vitamine şi minerale, de care organismul are nevoie pentru o cât mai bună funcţionare. Acestea sunt bogate în proteine, fier, potasiu, acid folic, vitaminele A, B1, B2, C, D şi zinc. Dintre toate legumele existente, ciupercile sunt considerate a fi cel mai bun substitut pentru carne. Spre deosebire, însă, de carne, ciupercile sunt mult mai uşor de digerat. Un alt beneficiu important al ciupercilor este că pot înlocui cu succes ...
Deși există potențiale beneficii ale dietelor cu un conținut ridicat de proteine, cum ar fi senzația sporită de sațietate și retenția de masă musculară, este important să fiți conștienți și de riscurile pe care le au dietele hiperproteice. Medicii spun că excesul de proteine din corp este legat de mai multe probleme de sănătate, în special dacă urmați o dietă cu proteine pe o perioadă lungă de timp. În primul rând, au precizat aceștia, dacă ...
Potasiul este un mineral vital și un electrolit care joacă numeroase roluri în menținerea sănătății organismului. El este implicat în mai multe procese critice, de la reglarea echilibrului fluidelor până la asigurarea unei bune funcționări a mușchilor și nervilor. Cu toate acestea, la fel ca mulți nutrienți esențiali, atât deficiența, cât și excesul de potasiu pot cauza probleme semnificative de sănătate. Acesta se găsește în principal ...
Cartofii sunt asociați în special cu alimentele prăjite, dăunătoare și care îngrașă. În prezent, sunt unul dintre cele mai consumate alimente din lume. La o analiză mai amănunțită, această legumă s-a dovedit a fi foarte sănătoasă, bogată în vitamina C, potasiu, magneziu, fibre și chiar antioxidanți. Potrivit specialiștilor, dacă sunt consumați cu moderație, într-o formă adecvată, ca parte a unui meniu sănătos, au multe beneficii: mențin ...
Specialiștii susțin că fitoterapia este o formă de medicină alternativă sau complementară care utilizează plante medicinale sau extracte din plante pentru a trata sau preveni diverse afecțiuni și tulburări de sănătate. Această practică are o istorie lungă și vastă, fiind utilizată în diferite culturi din întreaga lume de mii de ani. Potrivit specialiştilor, plantele medicinale sunt folosite pentru a trata diverse afecțiuni, începând de la probleme ...
Fie că suferiţi de o boală precum artroza ori altă formă de artrită, fie că nu aveţi nici o afecțiune care vă pune la încercare articulațiile, ci doar o sensibilitate a acestora, este important să știţi că unele alimente vă agravează problema fără ca voi să știţi. Pe scurt, pentru a preveni instalarea acestor dureri, dar și pentru a contribui la tratarea lor, este bine să știţi că unele produse vă pot provoca dureri articulare, iar altele vi le pot atenua ...
Atât iaurtul, cât și kefirul sunt două produse lactate fermentate. Primul are o aromă acrișoară și o textură cremoasă, al doilea este o băutură vâscoasă cu un gust mai pronunțat. Cert este că ambele oferă o mulțime de nutrienți și tulpini bacteriene benefice, făcându-le alegeri atractive pentru consumatorii preocupați de sănătate. Care dintre aceste alimente este mai bun? Totul depinde, în cele din urmă, de preferințele individuale ...
Probabil ați auzit deseori că carbohidrații sunt dăunători sănătății. Potrivit specialiștilor, aceștia sunt unul dintre cei trei macronutrienți care se găsesc în mod natural în alimentele vegetale, inclusiv mazăre și fasole, nuci și semințe, cereale, lactate și produse lactate, fructe și legume. Ceilalți doi macronutrienți sunt lipidele și proteinele. Glucidele, în schimb, sunt considerate substanțe nutritive esențiale pentru ca organismul să ...