Păstrăvul poate fi inclus în dieta persoanelor care suferă de diabet
Alimentație 13 Februarie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Păstrăvul poate fi inclus în dieta persoanelor care suferă de diabet

Persoanele care suferă de diabet trebuie să ducă o viață sănătoasă, ceea ce înseamnă că trebuie să facă multă mișcare, dar să fie foarte atente și la ceea ce mănâncă, astfel încât să nu fie afectat nivelul glicemiei. Peștele și fructele de mare sunt alimente indicate, pentru că sunt o sursă importantă de grăsimi sănătoase, proteine și vitamine și minerale. Cu un conținut ridicat de acizi grași Omega 3, somonul este întotdeauna o ...

Citește mai mult

Cerealele fără zahăr sunt o alternativă mai sănătoasă
Alimentație 10 Februarie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Cerealele fără zahăr sunt o alternativă mai sănătoasă

Deși multe cereale tradiționale sunt adesea încărcate cu zahăr adăugat, cerealele fără zahăr oferă o alternativă mai sănătoasă, potrivită pentru cei care doresc să reducă aportul de zaharuri și să își mențină un stil de viață echilibrat. Aceste cereale sunt ideale pentru persoanele care urmăresc să-și controleze greutatea, pentru cei cu diabet sau pentru cei care doresc să adopte o dietă mai naturală și mai puțin procesată. Potrivit ...

Citește mai mult

Vitaminele ajută la creșterea imunității și menținerea sănătății generale
Alimentație 29 Ianuarie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Vitaminele ajută la creșterea imunității și menținerea sănătății generale

Lipsa vitaminei A, dar și a altor vitamine în organism poate reprezenta o adevărată problemă. Înainte de toate, trebuie să știți că aceasta este un nutrient extrem de important pentru păstrarea sănătății ochilor, prevenind inflamarea lor și reducând riscul apariției cataractei. În același timp, ajută la creșterea imunității organismului, fiind un antioxidant puternic, previne uscarea pielii, păstrând pielea strălucitoare, fără riduri și ...

Citește mai mult

Carnea de pui este o sursă bună de minerale şi proteine
Alimentație 24 Ianuarie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Carnea de pui este o sursă bună de minerale şi proteine

Carnea de pui este unul dintre cele mai frecvente sortimente de carne consumate pe întregul glob, având în vedere gustul plăcut și rapiditatea cu care este preparată. Potrivit specialiştilor, aceasta a fost dintotdeauna o sursă importantă de proteine în alimentația umană. Mai mult decât atât, acest tip de carne este o sursă excelentă de nutrienți, oferind o gamă largă de vitamine, minerale și alte substanțe necesare pentru o sănătate bună ...

Citește mai mult

Laptele de ovăz conține multe proteine, fibre, vitamine și minerale
Alimentație 22 Ianuarie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Laptele de ovăz conține multe proteine, fibre, vitamine și minerale

Laptele de ovăz este una dintre cele mai populare alternative de lapte fără lactoză, consumat des de persoanele care au alergii la lactoză, soia sau nuci. Potrivit specialiștilor, acesta este făcut din cereale, nu conține lactate și este potrivit pentru vegani. Produsul este realizat din înmuierea crupelor integrale tăiate sau întregi în apă, amestecând și strecurând lichidul rezultat. În timp ce laptele de nuci este făcut într-un mod ...

Citește mai mult

Nu serviţi fructe după masă! Vă provoacă arsuri și reflux gastro-intestinal
Alimentație 20 Ianuarie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Nu serviţi fructe după masă! Vă provoacă arsuri și reflux gastro-intestinal

De foarte multe ori, mai ales după o masă copioasă, aveţi tendința de a vă întinde puțin pe pat, ca să vă relaxaţi sau să vă uitaţi la televizor, activități care nu sunt deloc indicate, după părerea medicilor. Ei afirmă că, pentru a vă reveni, nu este recomandat nici să consumați fructe, după ce ați servit prânzul. „Fructele pot fi mâncate înainte de masă, spre exemplu, pe stomacul gol, pentru că acestea solicită diverse enzime pentru ...

Citește mai mult

Care este rolul fibrelor în alimentația noastră
Alimentație 16 Ianuarie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Care este rolul fibrelor în alimentația noastră

Fibrele pot influența multe aspecte ale sănătății. În primul rând, ele se referă la un grup divers de carbohidrați pe care oamenii nu îi pot digera. Deși majoritatea carbohidraților sunt descompuși în molecule de zahăr, fibrele nu pot fi descompuse în molecule de zahăr și, în schimb, trec prin corp nedigerate. Practic, precizează medicii, oamenilor le lipsesc enzimele digestive necesare pentru a descompune fibrele, astfel încât ...

Citește mai mult

Uleiul de palmier contribuie la prospețimea pielii și a sistemului circulator
Alimentație 14 Ianuarie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Uleiul de palmier contribuie la prospețimea pielii și a sistemului circulator

Uleiul de palmier nehidrogenat reprezintă varianta naturală a uleiului de palmier, nefiind supus procesului de hidrogenare. Hidrogenarea este procedeul industrial de adăugare a hidrogenului la uleiurile lichide pentru a le face mai solide și pentru a crește stabilitatea lor la temperaturi ridicate. Alegerea variantei nehidrogenate evită, astfel, prezența grăsimilor trans, asociate cu efecte nesănătoase asupra sănătății. Specialiștii afirmă că acest tip de ulei are beneficii ...

Citește mai mult

123...14