Sănătatea oaselor se poate menține printr-un stil de viață echilibrat, cu ajutorul căruia se evită consumul excesiv de alimente și dezvoltarea viciilor. Unele lichide, susţin medicii, pot fi eficiente în prevenirea simptomelor anumitor afecțiuni. În prezent, au precizat aceştia, aveţi la dispoziție o varietate de băuturi, care pot scădea riscul de a pierde masă osoasă, deoarece au un profil nutritiv bogat în: vitamina C, vitamina D, calciu și fosfor. Acești ...
Cafeaua este o băutură foarte populară, datorită aromei plăcute și efectelor sale de stimulare a creierului. Cu toate acestea, unele persoane aleg să o consume în variantă decofeinizată, deoarece au o sensibilitate la cofeina prezentă în compoziția acesteia. Potrivit specialiștilor, cafeaua obișnuită și cea decofeinizată conțin fitonutrienți benefici, în special polifenoli. Aceste substanțe vegetale pot susține sănătatea inimii și pot preveni ...
Este adevărat, fiecare om are imunitatea sa. De exemplu, sunt persoane care sunt mai sensibile, mai bolnăvicioase, în timp ce altele au un organism mult mai puternic și fac față ușor bolilor. Totuși, pentru ca bolile să nu își facă loc, corpul omenesc trebuie să aibă o „linie de apărare” bună. Potrivit dr. Loti Popescu, sistemul imunitar de apărare a organismului necesită, în primul rând, o nutriție corespunzătoare. Aici, trebuie precizat ...
Cu toate că zahărul poate oferi energie organismului, consumul într-o cantitate prea mare poate avea efecte negative asupra sănătății, cum ar fi afecțiunile cronice. Dacă decideți să renunțați la acest condiment, puteți observa modificări în maxim o lună. Zahărul este un tip de carbohidrat, care se poate găsi în mod natural în multe alimente, inclusiv în fructe, legume și produse lactate. În mod obișnuit, se poate include în ...
Probioticele sunt microorganisme vii care, atunci când sunt administrate în cantități adecvate, oferă beneficii semnificative pentru sănătatea gazdei. Acestea contribuie la menținerea echilibrului florei intestinale, având un impact pozitiv asupra funcționării generale a organismului. Îmbunătățirea sănătății digestive Unul dintre cele mai cunoscute avantaje ale probioticelor este capacitatea lor de a sprijini sănătatea sistemului digestiv. Studiile ...
Includerea fructelor în alimentație este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți starea de sănătate, greutatea, digestia și de a reduce riscul apariției inflamației și diverselor boli (de inimă, cancer, diabet). În același timp, susțin specialiștii, acestea sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, fibre și antioxidanți. De exemplu, lămâile sunt esențiale pentru sănătate. Studiile arată că vitamina C conținută joacă un rol ...
Cu un conținut ridicat de apă, andivele sunt printre cele mai hidratante legume. Mai mult decât atât, sunt diuretice, favorizează eliminarea toxinelor și sunt foarte sărace în calorii, deci indicate în curele de slăbire. Potrivit specialiștilor, din punct de vedere nutrițional, andivele conțin fier, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, vitamina A, vitamina E, vitamina C și vitamine din complexul B. Acest cocktail este benefic în caz de anemie, dar și ...
Pe măsură ce îmbătrâniți, metabolismul vostru și compoziția corpului suferă mai multe schimbări. Aceste modificări vor afecta apetitul și se vor hrăni altfel. De exemplu, mulți oameni în vârstă experimentează o scădere a simțului lor de gust și miros, ceea ce poate duce la o dorință redusă de a mânca. Cu toate acestea, alți factori îi pot determina să consume mâncare în momente neobișnuite ale zilei sau în cantități ...