Anumite alimente pot favoriza deshidratarea, deoarece fac corpul să piardă mai multe lichide sau pot îngreuna absorbția acestora. Totodată, în cazul expunerii la temperaturi ridicate, simptomele se pot agrava. Înainte de toate, trebuie precizat, însă, că deshidratarea apare atunci când organismul pierde mai multe lichide decât primește. Aceasta poate determina o cantitate insuficientă de apă pentru a îndeplini funcțiile normale. Tocmai pentru ...
Gătirea mâncării aduce o cantitate mai mare calorii creierului și-l ajută să se dezvolte, dar din cauza stilului de viață actual, numărul de calorii consumat zilnic a crescut în mod semnificativ, în timp ce alimentele procesate au devenit foarte populare în rândul majorității populației. Practic, susțin specialiștii, mâncarea intens procesată domină nutriția și tot ce se consumă. Dacă vă întrebați ce rol are mestecatul asupra ...
Obezitatea infantilă și excesul de greutate sunt adesea folosite ca sinonime, dar există o diferență clară între cele două. De fapt, susțin medicii, ambele sunt rezultatul raportul dintre caloriile consumate și arse. Diferența dintre obezitate și supraponderalitate la copii este dată de gradul de acumulare al grăsimilor. Practic, diferențierea dintre obezitate și supraponderalitate se face folosind indicele de masă corporală (IMC = greutate/înălțime2 (kg/m2) ...
Uneori, poate fi chiar dificil de stabilit care tip de apă este mai bun, cea plată sau cea carbogazoasă? De exemplu, dacă sunteți predispus la balonare sau suferiți de o afecțiune care limitează carbonatarea sau aportul de sodiu, apa plată este o opțiune mai sigură. Aceasta rămâne cea mai pură formă de hidratare, fără aditivi, ea având un rol foarte important pentru menținerea mai multor funcții ale corpului. În primul rând, susțin specialiștii ...
Foarte puțini sunt conștienți de faptul că sistemul lor imunitar depinde de proteine și de calitatea lor. Toate acestea în condițiile în care o serie de proteine sunt implicate în formarea de anticorpi împotriva anumitor boli grave. În plus, ele au funcții complexe, care susțin repararea și menținerea țesuturilor organismului care pot fi lezate mecanic, termic sau în alt fel, cum sunt tăieturile, arsurile ușoare sau altele de dimensiuni ...
Trecerea alimentelor prin întregul tract digestiv poate dura între câteva ore și câteva zile, în funcție de tipul de alimente consumate, dar și de alți câțiva factori. Digestia este un proces complex a cărui importanță mulți oameni o conștientizează abia atunci când se confruntă cu diverse tulburări digestive. Acest proces include mai multe etape și implică diferite organe și substanțe precum enzimele sau bila secretată de ficat ...
Mâncarea a devenit un confort pentru anumite persoane. Medicii sunt de părere că sunt oameni care ajung, uneori, să mănânce mult mai mult decât de obicei, în anumite situații. Totuşi, indivizii cu tulburare de alimentaţie excesivă au o relaţie diferită cu mâncarea. Practic, ei simt că și-au pierdut controlul asupra cantității de mâncare și nu se pot opri, chiar și atunci când senzația de sațietate le oferă stări de ...
Antioxidanții protejează celulele de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi și reduc astfel riscul de boli cronice, cum ar fi al celei cardiovasculare și cancerul. Practic, acești antioxidanți sunt substanțe care previn sau încetinesc deteriorarea celulelor cauzate de radicalii liberi. Fumatul, poluarea atmosferică și expunerea excesivă la radiațiile ultraviolete sau la substanțe chimice sunt astfel de surse, susțin specialiștii. Ca urmare, atunci când producția ...