Peste o săptămână începe postul mare al Paștelui, iar până pe 19 aprilie, foarte mulți credincioși postesc. Ei trebuie să știe, însă, că uleiul poate fi foarte dăunător pentru organism, mai ales dacă îl consumăm din abundență, așa cum se întâmplă în timpul postului. Specialiștii spun că și consumul de nuci și migdale trebuie să fie limitat în această perioadă, pentru că acestea conțin 40% ulei. Camelia Faur ...
Cu toţii ştim că sarea folosită în exces nu poate fi decât dăunătoare organismului. În primul rând, a precizat nutriţionistul Ion Damian, sarea în exces duce la creşterea tensiunii, la creşterea în greutate, dar poate duce şi la poliartrita reumatoidă. Din păcate, orice reţetă am găti, tot trebuie să punem şi sare, pentru a avea gust. Practic, sarea potenţează gustul ingredientelor prin eliberarea unor molecule care le intensifică aroma ...
Testele efectuate de către Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au identificat 10 pesticide care pot fi găsite pe legumele şi fructele din comerţ. Merele și cartofii sunt cele mai riscante. (98% din mostrele testate conțin cel puțin un tip de pesticid). În cazul unui consum ocazional, acestea nu ar trebui să ne facă probleme de sănătate. Totuşi, pot apărea reacţii alergice şi iritative. Efectele toxice depind de doză şi durata ...
Digestia poate fi uşurată nu doar mâncând puţin sau alimente uşoare, ci şi mestecând fiecare îmbucătură cât trebuie. Mestecând mai mult timp, vă asiguraţi o cantitate mai mare de amilază (o enzimă digestivă care se găseşte în salivă), care este amestecată în fiecare îmbucătură şi ajută sistemul digestiv să funcţioneze adecvat. Înghiţind deodată mâncarea înseamnă că nu vei şti dacă ai ...
Chiar dacă vă place zahărul, trebuie să ştiţi că acesta este un adevărat inamic la adresa sănătăţii noastre. Din nefericire, zahărul nu ne strică doar dinţii, dar ne afectează şi organele, ceea ce este şi mai grav. Mai mult decât atât, un consum îndelungat al unei cantităţi mari de zahăr poate avea un efect devastator asupra organismului. Nutriţioniştii sunt de părere că zahărul este chiar mai periculos decât grăsimea, asta pentru că toată ...
De-a lungului timpului, aţi observat că, indiferent cât de curat ar fi în casa dumneavoastră, mucegaiul tot încearcă să îşi facă apariţia şi vă strică alimentele, iar odată stricate, acestea reprezintă un pericol la adresa sănătăţii noastre. Potrivit nutriţionistului Rebeca Nistor, mucegaiul reprezintă evoluţia unor bacterii în anumite medii, acestea fiind în general toxice şi periculoase pentru oameni. „Daţi mereu deoparte ...
Vreți să slăbiți? În aceste condiții, este foarte important să știți ce și cum să mâncați, pentru a ajunge la greutatea mult visată. Specialiștii spun că atunci când dorim să slăbim, nu trebuie să ne înfometăm, deoarece după dietă vom avea tendința de a recupera mesele pierdute. Secretul în aceste diete este reprezentat de alimentele pe care le consumăm și de sațietatea acestora. Practic, există alimente care transmit un semnal către ...
Umplutura unor cozonaci care se vând pe piaţa românească variază considerabil, respectiv între 3,8% şi 40%, având în vedere că un cozonac are în medie între 500 grame şi un kilogram, iar din punct de vedere al aditivilor alimentari, numărul acestora se situează între 0 şi 9 E-uri, potrivit rezultatelor unui studiu publicat vineri de Asociaţia Naţională de Protecţie a Consumatorilor – InfoCons și citat de Agerpres. Asociaţia ...