Pepenele roșu este un fruct plin de nutrienți, recunoscut pentru aroma sa inconfundabilă și concentrația mare de apă din compoziție. Potrivit specialiștilor, acesta aduce un aport mai mare de: fibre, potasiu, magneziu, vitamina A, vitamina C, vitamina B6 și carotenoide, cum este licopenul. În plus, are un aport scăzut de zaharuri adăugate și acizi grași saturați, și, pe lângă conținutul bogat în L-citrulină și L-arginină, reprezintă o sursă importantă de ...
Ovăzul este o cereală deseori consumată dimineața, la micul dejun. Dacă obișnuiţi să faceţi acest lucru, se recomandă să aveţi în vedere efectele adverse ale consumului său foarte frecvent. Înainte de toate, trebuie să ştiţi că ovăzul face parte din categoria cerealelor integrale, fiind popular datorită varietății de beneficii pe care le poate oferi sănătății generale. În același timp, la fel ca în cazul multor alimente, poate cauza potențiale ...
Dulciurile, precum bomboanele sau ciocolata, sunt obținute din substanțe care pot cauza probleme de sănătate dacă le consumați în exces, inclusiv: zaharuri, arome artificiale sau coloranți alimentari. Mai mult decât atât, susțin specialiștii, consumul frecvent de dulciuri poate favoriza riscul de a dezvolta diabet de tip 2, carii și obezitate. Așadar, dacă simțiți nevoia să mâncați alimente dulci, fără a depăși anumite limite, puteți include în ...
Batoanele proteice pot fi avantajoase din multe puncte de vedere, nu doar al gustului. Cu toate acestea, susțin specialiștii, există multe argumente pro și contra consumului acestora. Ele au un conținut nutritiv bogat, însă nu toate au în compoziție aceleași substanțe. Printre cele mai des întâlnite formule se numără cele care includ: proteine, zaharuri adăugate, grăsimi saturate, sodiu, fibre alimentare și alți carbohidrați. În funcție de ...
Lecitina este o grăsime neesențială care se găsește în mod natural în alimente. În corpul uman, susține mișcarea grăsimilor și se poate transforma în colină, un nutrient esențial pentru sănătate. De asemenea, susțin specialiștii, aceasta poate fi consumată sub formă de suplimente, însă obținerea ei din alimentație este o modalitate mult mai sănătoasă. Lecitinele se transformă în colină în organism și ajută la producerea ...
În momentul în care sunt gătite, unele legume pot deveni mai sănătoase, sunt de părere unii specialiști. Percepția generală este că legumele crude sunt mult mai sănătoase și este parțial adevărat în ce privește consumul de vitamina C, care se distruge imediat atunci când se prepară termic leguma. Totodată, există și alți nutrienți care, de obicei, există în peretele celular al legumelor, care se activează tocmai prin prepararea termică. De ...
Foarte mulți specialiști recomandă consumul de fibre pentru a evita eventuale probleme de sănătate și mai ales pentru a vă asigura o stare de bine. Acestea pot avea un impact semnificativ asupra tranzitului intestinal, de aceea nu este indicat să le neglijați în dietă. De exemplu, o dietă bogată în fibre poate aduce numeroase beneficii: poate menține sănătatea intestinală, poate normaliza mișcările intestinale, poate scădea nivelurile de colesterol din ...
Ovăzul conține fibre cu proprietăți prebiotice care stimulează dezvoltarea bacteriilor benefice în intestin. Potrivit studiilor, consumul acestei cereale contribuie la menținerea unui microbiom intestinal echilibrat. În plus, ovăzul integral este o sursă bogată de fibre solubile și insolubile, vitamine, minerale, substanțe cu acțiune antioxidantă și proteine. Datorită compoziției sale complexe, această cereală este considerată un aliment funcțional, care, pe ...