De ce nu este indicat să adăugați banane în smoothie
Nutriţie 11 Iunie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

De ce nu este indicat să adăugați banane în smoothie

Smoothie-urile sunt foarte populare, deoarece reprezintă o modalitate eficientă și gustoasă de a asimila o mulțime de nutrienți într-un timp scurt. Multe persoane le consumă zilnic pentru că se pot prepara foarte rapid. Înainte de toate, însă, trebuie să știți că anumite combinații s-ar putea să nu fie foarte inspirate. De exemplu, anumite fructe, printre care și bananele, conțin o enzimă numită polifenoloxidază, care poate reduce absorbția de flavanoli ...

Citește mai mult

Iaurtul grecesc are o mulțime de beneficii pentru sănătate
Nutriţie 02 Iunie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Iaurtul grecesc are o mulțime de beneficii pentru sănătate

Iaurtul grecesc este un produs lactat cu o textură groasă și un gust mai puternic decât iaurtul obișnuit. Potrivit specialiștilor, acesta oferă o varietate de nutrienți ce pot avea un impact important asupra organismului. Produsul are și un conținut ridicat de proteine, alături de alte substanțe importante pentru corpul uman, precum: proteine, calciu, fosfor, seleniu, zinc, vitamina B2, vitamina B5, vitamina A, vitamina B12, grăsimi și zaharuri. De asemenea, conține mai ...

Citește mai mult

Pepenele roșu, de mare ajutor în reducerea tensiunii arteriale

Pepenele roșu, de mare ajutor în reducerea tensiunii arteriale

Pepenele roșu este un fruct plin de nutrienți, recunoscut pentru aroma sa inconfundabilă și concentrația mare de apă din compoziție. Potrivit specialiștilor, acesta aduce un aport mai mare de: fibre, potasiu, magneziu, vitamina A, vitamina C, vitamina B6 și carotenoide, cum este licopenul. În plus, are un aport scăzut de zaharuri adăugate și acizi grași saturați, și, pe lângă conținutul bogat în L-citrulină și L-arginină, reprezintă o sursă importantă de ...

Citește mai mult

Ce se întâmplă dacă alegeţi să mâncaţi zilnic ovăz

Ce se întâmplă dacă alegeţi să mâncaţi zilnic ovăz

Ovăzul este o cereală deseori consumată dimineața, la micul dejun. Dacă obișnuiţi să faceţi acest lucru, se recomandă să aveţi în vedere efectele adverse ale consumului său foarte frecvent. Înainte de toate, trebuie să ştiţi că ovăzul face parte din categoria cerealelor integrale, fiind popular datorită varietății de beneficii pe care le poate oferi sănătății generale. În același timp, la fel ca în cazul multor alimente, poate cauza potențiale ...

Citește mai mult

Vreți să renunțați la dulciuri? Iată cu ce le puteți înlocui

Vreți să renunțați la dulciuri? Iată cu ce le puteți înlocui

Dulciurile, precum bomboanele sau ciocolata, sunt obținute din substanțe care pot cauza probleme de sănătate dacă le consumați în exces, inclusiv: zaharuri, arome artificiale sau coloranți alimentari. Mai mult decât atât, susțin specialiștii, consumul frecvent de dulciuri poate favoriza riscul de a dezvolta diabet de tip 2, carii și obezitate. Așadar, dacă simțiți nevoia să mâncați alimente dulci, fără a depăși anumite limite, puteți include în ...

Citește mai mult

Ce se întâmplă dacă mâncați zilnic batoane proteice

Ce se întâmplă dacă mâncați zilnic batoane proteice

Batoanele proteice pot fi avantajoase din multe puncte de vedere, nu doar al gustului. Cu toate acestea, susțin specialiștii, există multe argumente pro și contra consumului acestora. Ele au un conținut nutritiv bogat, însă nu toate au în compoziție aceleași substanțe. Printre cele mai des întâlnite formule se numără cele care includ: proteine, zaharuri adăugate, grăsimi saturate, sodiu, fibre alimentare și alți carbohidrați. În funcție de ...

Citește mai mult

Ouăle, avocado și unele lactate sunt alimente bogate în lecitină

Ouăle, avocado și unele lactate sunt alimente bogate în lecitină

Lecitina este o grăsime neesențială care se găsește în mod natural în alimente. În corpul uman, susține mișcarea grăsimilor și se poate transforma în colină, un nutrient esențial pentru sănătate. De asemenea, susțin specialiștii, aceasta poate fi consumată sub formă de suplimente, însă obținerea ei din alimentație este o modalitate mult mai sănătoasă. Lecitinele se transformă în colină în organism și ajută la producerea ...

Citește mai mult

Legume care devin mai sănătoase atunci când sunt preparate termic
Nutriţie 23 Aprilie 2025 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Legume care devin mai sănătoase atunci când sunt preparate termic

În momentul în care sunt gătite, unele legume pot deveni mai sănătoase, sunt de părere unii specialiști. Percepția generală este că legumele crude sunt mult mai sănătoase și este parțial adevărat în ce privește consumul de vitamina C, care se distruge imediat atunci când se prepară termic leguma. Totodată, există și alți nutrienți care, de obicei, există în peretele celular al legumelor, care se activează tocmai prin prepararea termică. De ...

Citește mai mult

123...52