Specialiștii sunt de părere că nu atât cantitatea de proteine pe care o consumați este importantă, deoarece majoritatea oamenilor consumă mai mult decât ar avea nevoie, ci calitatea acestora. Autoritățile sanitare recomandă ca proteinele să fie obținute în mare parte din alimente vegetale (linte, fasole, nuci, semințe, cereale integrale, broccoli etc.), alături de alimente de origine animală care conțin proteine slabe (păsări de curte fără piele, ouă ...
Între principalele mese ale zilei, este posibil să se instaleze senzația de foame. Specialiștii atrag atenția că nu este recomandat să ignoraţi nevoia organismului de a mânca ceva. Așadar, cel mai înțelept lucru pe care îl puteți face este să vă ascultați stomacul, dar să îi oferiţi o gustare aleasă în mod înțelept. O gustare sănătoasă ar trebui să aibă între 100 și 300 de calorii, însă de cele mai multe ori ...
Amidonoasele (alimente care conțin amidon) sunt o parte esențială a unei diete hrănitoare, o sursă vitală de energie și nutriție și oferă baza pentru o masă satisfăcătoare și echilibrată. De exemplu, pacienții cu diabet zaharat sau cu un nivel ridicat de zahăr în sânge trebuie să monitorizeze consumul de alimente cu amidon, deoarece sunt mai sensibili la vârfurile de zahăr din sânge care însoțesc în mod natural consumul de carbohidrați ...
Medicii sunt de părere că persoanele care mănâncă des legume verzi frunzoase au o funcție musculară semnificativ mai bună decât cele care nu consumă aceste legume. Bogate în vitaminele C, E, K și surse bune de fier, calciu și magneziu, precum și de luteină și zeaxantină, frunzoasele sunt recomandate a fi consumate zilnic. În prezent, există mai multe dovezi că aportul de legume verzi frunzoase ajută la slăbit și la menținerea greutății optime ...
Albușul de ou este un ingredient pe care îl regăsiţi atât în rețete de măști pentru ten care se pot face acasă, cât și în măștile de față din comerț. Acesta se poate dovedi extrem de benefic pentru piele, fiind potrivit în general atât pentru tenul matur, cât și pentru tenul gras ori pentru cel acneic. Potrivit specialiştilor, un albuș de ou conține aproape patru grame de proteine, 11% din doza zilnică recomandată de vitamina B2 ...
Urzica este una dintre cele mai valoroase plante medicinale, recomandată în curele alimentare şi terapeutice de primăvară. Aceasta este o plantă răspândită aproape pe întreg Globul terestru. În România, este întâlnită pe tot cuprinsul ţării, de la câmpie până în păşunile alpine, având o mare capacitate de adaptare. Este întâlnită frecvent în rarişti şi margini de pădure, terenuri însorite ...
Menținerea unei alimentații echilibrate și gestionarea consumului de zahăr reprezintă cele mai importante provocări cu care se confruntă în fiecare zi persoanele care suferă de diabet. Tocmai de aceea, consumul excesiv de dulciuri poate avea consecințe nedorite asupra stării de sănătate a persoanelor diabetice, deoarece poate duce la complicații grave, inclusiv la apariția bolilor cardiovasculare. De-a lungul timpului, studiile au demonstrat o importantă asociere ...
În prezent, cătina este un remediu natural pentru o multitudine de afecţiuni ale organismului, atât interne cât şi externe. Aceasta se consumă simplă sau sub formă de ceai, sirop, tinctură, pulbere, ulei sau extract din muguri, toate acestea putându-se cumpăra sau prepara chiar în propria bucătărie. Potrivit specialiștilor, fructele de cătină sunt foarte bogate în vitamina C, de două ori mai bogate decât măceşele şi de zece ori ...