Unul dintre cele mai populare deserturi pe perioada verii este, cu siguranță, înghețata. Înghețate ai cumpărat probabil multe, dar de câte ori ai citit eticheta, pentru a vedea ce conțin acestea? Pentru a se obține gustul delicios, textura fină şi cremoasă, sunt folosite ingrediente precum stabilizatori, coloranți şi gelatină. Din cauza conținutului bogat în zahăr şi în grăsimi saturate, ele trebuie consumate cu moderație de persoanele obeze şi ...
Ouăle se află printre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă. Un ou conține toate substanțele nutritive necesare pentru a transforma o singură celulă într-un puișor. Cu toate acestea, ouăle au dobândit o reputație proastă, pentru că gălbenușurile sunt bogate în colesterol. Gălbenușurile de ou sunt una dintre cele mai bogate surse de colesterol alimentar din rândul alimentelor care sunt consumate în mod frecvent de către oameni. Un ou mare ...
Poate nu știați, dar ceapa susţine sănătatea creierului şi a inimii, întăreşte oasele, ajută la digestie şi reduce chiar şi riscul dezvoltării cancerului. Pe lângă toate aceste beneficii, spun specialiștii, ceapa ne poate ajuta și în problemele legate de păr. Astfel, sucul de ceapă poate fi folosit pentru a trata căderea părului, dar şi pentru a stimula creşterea acestuia atunci când este aplicat pe scalp. Potrivit unui studiu american s-a dovedit ...
Pe lângă antioxidanți, cireșele sunt adevărate pachete de vitamine şi minerale, conținând vitamine din grupul B-urilor, B1, B2, B3, B6, vitamina C, vitamina A şi vitamina E, dar şi minerale, precum calciu, fosfor, fier, magneziu şi potasiu. În cireșe se mai găsește betacaroten şi melatonină, un hormon care reglează ciclurile de somn. Aceste fructe dulci şi colorate se numără printre fructele cu cel mai scăzut conținut de calorii, dar sunt în același ...
Când alimentele „incompatibile” sunt consumate împreună, există riscul ca nutrienţii să nu se mai asimileze corect. Mai mult, din această combinație pot să rezulte substanțe care provoacă diaree, toxiinfecții şi creșterea riscului de cancer. Nu este de ajuns să consumăm alimente sănătoase şi bogate în nutrienţi, importantă este şi combinarea corectă a acestora pentru ca organismul să beneficieze la maxim de la fiecare masă. Câteva ...
Poate nu ştiaţi, dar bananele sunt extrem de benefice pentru organism. Nutriţioniştii susţin că acestea ar fi chiar mai sănătoase decât merele şi perele, având de două ori mai mulţi carbohidraţi, de trei ori mai mult fosfor, de patru ori mai multe proteine şi de cinci ori mai multă vitamina A sau fier. De asemenea, acestea fructe sunt indicate în tratamentul multor afecţiuni. Spre exemplu, bananele sunt cunoscute pentru proprietăţile pe care le au pentru ...
Măcrișul este apreciat atât ca plantă cu potențial culinar, pentru gustul său deosebit, acrișor și ușor astringent, dar și pentru proprietățile lui ca depurativ, diuretic natural, ușor laxativ, datorită conținutului de vitamină C și antiscorbutic. Trebuie să ținem cont că măcrișul este o importantă sursă de minerale, anume potasiu, sulf, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc, dar și de vitamine, conținând vitamina A, asemenea tuturor plantelor verzi ...
Renunţaţi, pe cât posibil, să mai puneţi sare în mâncare. Medicii susţin că doza optimă de sare de bucătărie este de 5 - 6 grame pe zi. Însă, neapărat ţineţi cont că în această cantitate intră şi sarea „ascunsă” în alimentele pe care le consumaţi zilnic, precum laptele, carnea, mezeluri, conserve sau unele legume. Excesul de sare este dăunător organismului, căci duce la dezvoltarea unor afecţiuni renale, la creşterea ...