Înghețata - cum o alegem pe cea mai sănătoasă
Nutriţie 05 Iunie 2019

Înghețata - cum o alegem pe cea mai sănătoasă

Unul dintre cele mai populare deserturi pe perioada verii este, cu siguranță, înghețata. Înghețate ai cumpărat probabil multe, dar de câte ori ai citit eticheta, pentru a vedea ce conțin acestea? Pentru a se obține gustul delicios, textura fină şi cremoasă, sunt folosite ingrediente precum stabilizatori, coloranți şi gelatină. Din cauza conținutului bogat în zahăr şi în grăsimi saturate, ele trebuie consumate cu moderație de persoanele obeze şi ...

Citește mai mult

Ouăle, alimente sănătoase doar dacă le consumăm cu limită
Nutriţie 28 Mai 2019

Ouăle, alimente sănătoase doar dacă le consumăm cu limită

Ouăle se află printre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă. Un ou conține toate substanțele nutritive necesare pentru a transforma o singură celulă într-un puișor. Cu toate acestea, ouăle au dobândit o reputație proastă, pentru că gălbenușurile sunt bogate în colesterol. Gălbenușurile de ou sunt una dintre cele mai bogate surse de colesterol alimentar din rândul alimentelor care sunt consumate în mod frecvent de către oameni. Un ou mare ...

Citește mai mult

Mâncați ceapă! Vă susține sănătatea creierului și a inimii

Mâncați ceapă! Vă susține sănătatea creierului și a inimii

Poate nu știați, dar ceapa susţine sănătatea creierului şi a inimii, întăreşte oasele, ajută la digestie şi reduce chiar şi riscul dezvoltării cancerului. Pe lângă toate aceste beneficii, spun specialiștii, ceapa ne poate ajuta și în problemele legate de păr. Astfel, sucul de ceapă poate fi folosit pentru a trata căderea părului, dar şi pentru a stimula creşterea acestuia atunci când este aplicat pe scalp. Potrivit unui studiu american s-a dovedit ...

Citește mai mult

Cireșele, o excelentă sursă de sănătate
Nutriţie 20 Mai 2019

Cireșele, o excelentă sursă de sănătate

Pe lângă antioxidanți, cireșele sunt adevărate pachete de vitamine şi minerale, conținând vitamine din grupul B-urilor, B1, B2, B3, B6, vitamina C, vitamina A şi vitamina E, dar şi minerale, precum calciu, fosfor, fier, magneziu şi potasiu. În cireșe se mai găsește betacaroten şi melatonină, un hormon care reglează ciclurile de somn. Aceste fructe dulci şi colorate se numără printre fructele cu cel mai scăzut conținut de calorii, dar sunt în același ...

Citește mai mult

Cum combinăm corect alimentele la fiecare masă
Nutriţie 13 Mai 2019

Cum combinăm corect alimentele la fiecare masă

Când alimentele „incompatibile” sunt consumate împreună, există riscul ca nutrienţii să nu se mai asimileze corect. Mai mult, din această combinație pot să rezulte substanțe care provoacă diaree, toxiinfecții şi creșterea riscului de cancer. Nu este de ajuns să consumăm alimente sănătoase şi bogate în nutrienţi, importantă este şi combinarea corectă a acestora pentru ca organismul să beneficieze la maxim de la fiecare masă. Câteva ...

Citește mai mult

Mâncaţi banane! Vă vor menţine mereu în formă
Nutriţie 24 Aprilie 2019

Mâncaţi banane! Vă vor menţine mereu în formă

Poate nu ştiaţi, dar bananele sunt extrem de benefice pentru organism. Nutriţioniştii susţin că acestea ar fi chiar mai sănătoase decât merele şi perele, având de două ori mai mulţi carbohidraţi, de trei ori mai mult fosfor, de patru ori mai multe proteine şi de cinci ori mai multă vitamina A sau fier. De asemenea, acestea fructe sunt indicate în tratamentul multor afecţiuni. Spre exemplu, bananele sunt cunoscute pentru proprietăţile pe care le au pentru ...

Citește mai mult

Măcrișul, planta miraculoasă pentru afecțiunile hepatice
Nutriţie 08 Aprilie 2019

Măcrișul, planta miraculoasă pentru afecțiunile hepatice

Măcrișul este apreciat atât ca plantă cu potențial culinar, pentru gustul său deosebit, acrișor și ușor astringent, dar și pentru proprietățile lui ca depurativ, diuretic natural, ușor laxativ, datorită conținutului de vitamină C și antiscorbutic. Trebuie să ținem cont că măcrișul este o importantă sursă de minerale, anume potasiu, sulf, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc, dar și de vitamine, conținând vitamina A, asemenea tuturor plantelor verzi ...

Citește mai mult

Câtă sare avem voie să înghiţim zilnic?
Nutriţie 08 Aprilie 2019 de Andreea PERHAIŢĂ

Câtă sare avem voie să înghiţim zilnic?

Renunţaţi, pe cât posibil, să mai puneţi sare în mâncare. Medicii susţin că doza optimă de sare de bucătărie este de 5 - 6 grame pe zi. Însă, neapărat ţineţi cont că în această cantitate intră şi sarea „ascunsă” în alimentele pe care le consumaţi zilnic, precum laptele, carnea, mezeluri, conserve sau unele legume. Excesul de sare este dăunător organismului, căci duce la dezvoltarea unor afecţiuni renale, la creşterea ...

Citește mai mult

1...2526272829...50