Vă place ficatul de pui? Foarte bine. Acesta, spun specialiștii, este un aliment care ar trebui inclus în regimul fiecărei familii, măcar o dată pe lună, pentru că este extrem de bogat în nutrienți. Mai mult decât atât, ficatul de pui reprezintă o sursă excelentă de fier, astfel că în doar o sută de grame de ficat se găsesc aproximativ 7-12 grame de fier. În același timp, acesta este o sursă bogată de zinc şi seleniu, minerale, ce joacă un ...
Atunci când există multă informaţie, în loc să ne lămurim, devenim confuzi. Aşa şi cu dietele şi cu regulile de alimentaţie. Medicul nutriţionist Mihaela Bilic consideră că, atunci când vrem să slăbim, trebuie să păstrăm un echilibru în alimentaţie, astfel încât să lăsăm organismul să funcţioneze normal. „Când vine vorba despre slăbit, principalii nutrienţi care trebuie limitați sunt carbohidrații, adică amidonul ...
Dacă v-aţi făcut curaj şi vreţi să slăbiţi, este clar, trebuie să renunţaţi la anumite alimente, şi mai ales la dulciuri. Există, însă, o reţetă delicioasă care poate să vă satisfacă pofta de dulce şi care, pe deasupra, vă poate ajuta să slăbiţi. Deşi reţeta pe care o vom prezenta mai jos, pare bogată în calorii, în realitate are efecte nebănuite asupra siluetei. Reţeta este delicioasă şi vă stimulează sucurile gastrice şi digestia ...
Morcovul ascunde peste 100 de substanţe terapeutice, conţine puţine calorii şi este o sursă bogată de vitamine şi minerale. Morcovii sunt printre puţinele legume folosite cu succes la prepararea unor deserturi savuroase. Mai trebuie spus că, pe lângă gustul dulce şi aromat pe care îl dau deserturilor, morcovii sunt şi un izvor de sănătate, graţie conţinutului nutriţional ridicat: vitamina A, vitamina C şi K, fibre, potasiu. Printre beneficiile consumului regulat ...
Reţeta pentru blatul de ruladă, marca laurasava.ro, este uşor de realizat. Iar când vine vorba de rulade, pofta creşte de nu se mai opreşte. E un desert ce arată minunat şi umplutura se poate face după gusturile fiecăruia. Avem nevoie de trei ouă, cinci linguri de apă fierbinte, un plic de zahăr vanilat, o sticluţă cu esenţă de vanilie, 100 grame zahăr, 50 grame amidon, o linguriţă rasă cu praf de copt, 150 grame mascarpone, ciocolată. Spălăm bine ouăle şi ...
Mini pacheţelele de primăvară, gătite la cuptor, sunt ideale pentru acest sfârşit de săptămână. Bucataras.ro ne spune care sunt ingre-dientele necesare pentru această reţetă de vis: 250 g varză, 350 g carne tocată de porc, 1 fir praz, 3 căţei usturoi, 2 fire ceapă verde, 1 morcov, 1 ardei gras, 1/2 linguriţă ghimbir, 2 linguri sos soia, 2 linguri sos stridii, piper, foi de orez, ulei, 1-2 ouă. Pasul 1: Pregătim legumele: tocăm varza, prazul, ceapa verde ...
Una dintre cele mai iubite salate ale lumii, salata de ou cu maioneză, verdeţuri şi ceapă, se pretează de minune a fi tartinată şi servită. Secretul unui sandviş cu salată de ou constă în alegerea corectă a pâinii: obligatoriu neagră, de secară sau din făină de măciniş integral (graham). Porţii: 2. Timp de preparare: 20 minute. Ingrediente: 5 ouă fierte, 3 linguri de maioneză, o ceapă mică roşie sau una verde, o lingură zeamă de lămâie, o ...
Pentru unii, a găti înseamnă plăcere, pentru alţii necesitate. Chiar şi aşa, pentru a evita neplăcerile care apar în bucătărie, pur şi simplu avem nevoie de o listă care să ne atragă atenţia asupra greşelilor pe care trebuie musai să le evităm: 1. Nu faceţi diferenţa între a fierbe la foc mic şi a da în clocot. La foc mic, mâncarea clocoteşte o dată la câteva secunde, în timp ce la foc mare clocoteşte continuu. Anumite alimente ...