Foto: Rawpixel

Foto: Rawpixel
19 Mai 2020
732 accesări
0 comentarii

Toată lumea știe că stresul poate duce la o mulțime de afecțiuni, dar puțini știu că acesta ne afectează, foarte tare pielea. Practic, în momentul în care sistemul nervos este afectat de stres, pielea poate reacționa prin inflamație, urticarie, eczeme, dermatită atopică, psoriazis, dermatită seboreică, acnee, până la hiperhidroză, alopecie și distrofii unghiale.

Potrivit dr. Beatrice Voicu, mâncărimea, roșeața, uscăciunea pielii, distrofiile unghiale, mătreața sau căderea părului sunt principalele simptome ale bolilor de piele. Pe fond de stres și anxietate, simptomele neplăcute, cum ar fi mâncărimea și durerea, sunt mult mai greu de ignorat, iar disconfortul tinde să fie și mai mare, pentru că duce la mai multe zgârieturi și iritații prin scărpinare.

Pe de altă parte, anxietatea poate duce la tulburări de somn, dar poate avea efecte nebănuite și asupra pielii. În același timp, susțin specialiștii insomnia ar avea un efect negativ asupra capacității de regenerare a pielii, așa că, dacă nu vă odihniți suficient, din cauza stresului, este posibil să prezentați, de asemenea, simptome mai grave ale dermatitelor.

De asemenea, psoriazisul este o dermatoză cronică inflamatorie, generată tot de stres. Această boală de piele poate fi identificată după leziunile eritemato-scuamoase bine delimitate, cu diferite localizări.

Psoriazisul, care debutează undeva înainte de vârsta de 40 de ani, pare a fi mai frecvent declanșat de stres decât boala cu debut târziu. De-a lungul timpului, pacienții care au raportat un nivel ridicat de stres psihologic pot avea simptome mai severe, atât la nivelul pielii, cât și a articulațiilor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU