17 Ianuarie 2017
2578 accesări
0 comentarii

Din ce în ce mai mulţi copii mici sunt afectaţi în această perioadă de pneumonie interstiţială şi sunt internaţi în spital. Boala apare în momentul în care interstiţiul pulmonar se infectează cu bacterii sau virusuri.

De obicei, bacteria numită Mycoplasma pneumonia este responsabilă pentru apariţia pneumoniei interstiţiale. „Sugarul face febră, tuşeşte, respiră greu, acestea fiind primele semne pentru o afecţiune pulmonară. Tratamentul aplicat celor mici este administrat pentru combaterea tusei, a febrei, apoi trebuie rehidratat copilul. În plus, ţinând cont de posibilele complicaţii ale bolii, dar şi de faptul că aceasta poate evolua, se impune şi administrarea unui antibiotic.

Tratamentul durează între 5 şi 7 zile”, a declarat dr. Ilie Sora, medic pediatru.

Cel mai comun simptom care apare, însă, în toate cazurile de pneumonie interstiţială este insuficienţa respiratorie. Dintre alte simptome pe care le dă pneumonia interstiţială, enumerăm tusea, care este de cele mai multe ori seacă şi neproductivă, pierderea în greutate, care este mai frecventă în cazul persoanelor cu BPOC (boală pulmonară obstructivă cronică).

În cazul pneumoniei interstiţiale acute cronice, simptomele se dezvoltă rapid, pe parcursul a câteva ore sau zile.

Taguri articol: nou născuţi pneumonie boala copii sugarul

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU