Pudra din iarbă de orz are multiple beneficii pentru sănătate, iar fitoterapeuţii afirmă că aceasta conţine mult mai mult calciu decât laptele şi de aproximativ 20 de ori mai mult fier decât spanacul.
Dacă iniţial era folosită doar ca hrană pentru animale, în ultima vreme, orzul verde se bucură de popularitate datorită capacităţii sale de a vindeca nume-roase afecţiuni.
„Printre beneficiile sale, se numără prevenirea cancerului, întărirea sistemului imunitar, vindecarea colitei ulceroase, curăţarea organismului de toxine, prevenirea distrugerii celulelor şi regenerarea acestora, alcalinizarea organismului, creşterea fertilităţii, pierderea în greutate etc.”, menţionează Mirela Stângaciu, fitoterapeut.
Iarba de orz conţine o multitudine de nutrienţi şi o cantitate foarte mare de antioxidanţi, de aceea este considerată a fi un super-aliment. Poate fi consumată sub formă de suc sau adăugată în diverse piureuri de fructe.