07 Decembrie 2020
503 accesări
0 comentarii

Specialiștii americani spun că pastele făinoase, cartofii și pâinea țin pofta de mâncare în frâu, asta în timp ce dulciurile stimulează apetitul. Nutriționiștii au alcătuit o listă cu factorii care influențează apetitul și oferă câteva ponturi despre cum puteți să diminuați pofta de mâncare exagerată.

De exemplu, dacă încercați să vă potoliți foamea cu prăjituri sau bomboane, nu ați ales soluția potrivită. De ce? Pentru că acestea cresc foarte mult glicemia, apoi o scad și așa apare senzația de foame. Totuși, subliniază medicii, pâinea, cartofii și pastele făinoase sunt mai bune decât dulciurile concentrate, întrucât mențin glicemia crescută pe termen mai lung.

Pe de altă parte, consumate în cantități mici, băuturile alcoolice sunt un stimulent digestiv. În schimb, dacă beți mult, nu veți mai avea poftă de mâncare. O altă explicație pentru faptul că alcoolul crește pofta de mâncare este legată de comportament. În primul rând, atunci când o persoană consumă bere, vin sau tărie, nu mai gândește la fel de clar ca atunci când nu a băut nimic, iar asta o poate determina să mănânce mai mult. De asemenea, precizează medicii, cu cât este mai scăzută temperatura, cu atât corpul cere mai multă mâncare. De fapt, acesta este și motivul pentru care unele restaurante aleg săli mai răcoroase pentru clienți. La ora mesei, metabolismul este încetinit, iar servirea unui meniu îl poate încălzi. Când corpul începe să se încălzească, este un semnal că ați ajuns la sațietate.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU