03 Aprilie 2017
1906 accesări
0 comentarii

Conform Strategiei naţionale pentru sănătatea mintală a copilului și adolescentului 2016-2020, sănătatea mintală a copiilor şi adolescenţilor reprezintă o prioritate la nivel european, datorită incidenţei crescute a tulburărilor de sănătate mintală şi a consecinţelor determinate de faptul că nu au fost depistate la timp aceste tulburări.

Unul din cinci copii suferă de o problemă emoţională de dezvoltare sau comportamentală, iar unul din opt copii are o tulburare mintală diagnosticată clinic.

Prezentând costuri ridicate, atât la nivel individual, cât şi comunitar, tulburarea de spectru autist trebuie să beneficieze de atenţie sporită din partea sistemului de sănătate la nivel global.

„Povara tulburărilor de spectru autist de-a lungul vieţii are implicaţii importante la nivelul sistemului public de sănătate, dar şi la nivelul politicilor, atât din perspectiva copiilor şi adolescenţilor care suferă de tulburări de spectru autist, cât şi a celor care au fost diagnosticaţi cu această tulburare şi sunt în prezent adulţi. Astfel că sprijinul şi intervenţia oferite tuturor persoanelor cu tulburări de spectru autist şi familiilor acestora trebuie să se extindă de la sistemul de sănătate al copilului şi educaţia preşcolară, până la intervenţii de sănătate oferite în perioada adolescentului şi adultului tânăr, prin formarea unor abilităţi de adaptare, integrare şi suport vocaţional”, au declarat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Taguri articol: pediatrie copii sanatate

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii