stomach-ache-m

stomach-ache-m

304649-1527-35

304649-1527-35

Stomach-Aches

Stomach-Aches
04 Octombrie 2012
867 accesări
0 comentarii
În lipsa unor norme stricte de igienă, toxinfecţiile alimentare devin extrem de periculoase, astfel încât pot cauza chiar decesul persoanei. În aceste condiţii, trebuie să fim informaţi cu privire la măsurile pe care trebuie să le luăm dacă ingerăm alimente care ne fac rău. La apariţia primelor manifestări pacientul trebuie să se prezinte la medic. Această afecţiune apare din cauza consumului de alimente sau băuturi contaminate cu bacterii, virusuri sau paraziţi. Boala apare sporadic şi de cele mai multe ori devine epidemie, dacă ajunge la stadiul la care cuprinde mase largi de populaţie care au consumat un tip de alimente contaminate. Cele mai des întâlnite dar şi cele mai periculoase bacterii care provoacă această afecţiune sunt salmonella, shigella, clostridium, stafilococ sau enterococ. Dacă vreţi să nu aveţi surprize neplăcute, trebuie să ştiţi că pe lista alimentelor cu risc mare de contaminare sunt preparatele din carne depozitate necorespunzător, a peştelui, conservelor, ouălor, dar şi preparatele dulci. Cel mai frecvent contaminarea alimentelor are loc în timpul procesului de preparare sau pur şi simplu din cauza condiţiilor improprii de depozitare. Acest lucru este cel mai des întâlnit în industria alimentară, în restaurante şi locaţii unde sunt servite preparate alimentare. Simptomele apar brusc şi sunt foarte intense Simptomele în cazul intoxicării alimentare apar la scurt timp după consum. Nu trebuie să pierdeţi timpul şi să ajungeţi cât mai curând la medic, pentru că altfel riscaţi să faceţi complicaţii! Iată cele mai frecvente semne că ceea ce aţi consumat a fost contaminat: aveţi o senzaţie acută de greaţă; crampe abdominale; vărsături sau diaree, care pot apărea concomitent; dureri de cap; semne de deshidratare; stare de rău general; frisoane şi febră. Formele cele mai severe de toxiinfecţie alimentară pot duce chiar la deces. Pe lângă faptul că este nevoie de un consult medical imediat, persoana care a fost infectată trebuie să primească un tratament specific. Acest lucru poate fi stabilit însă doar de medic. Prevenţia ne scuteşte de necazuri „Identificarea şi neutralizarea surselor de infecţie umane şi extraumane sunt pasul cel mai important în împiedicarea apariţiei bolii. Purtătorii umani de germeni care dau toxiinfecţia trebuie scoşi din sectorul infectat până la dispariţia agentului patogen, adică a virusului care a produs boala. Spălarea mâinilor înainte de a mânca sau de a servi mâncarea, după utilizarea toaletei şi înainte de prepararea alimentelor”, avertizează dr. Loti Popescu, coordonator DSPJ Constanţa. Mai mult, spălarea şi dezinfectarea riguroasă a ustensilelor de bucătărie, a zonelor de preparare , dar şi a preparatelor în sine este obligatorie.
Taguri articol: breaking toxinfecţii alimentare

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase