Unele studii arată că suplimentele cu Omega 3 din ulei de pește pot reduce riscul de deces în caz de insuficiență cardiacă sau după un infarct miocardic recent, însă acestea nu previn afecțiunile inimii, arată Asociația Americană a Inimii (AHA). Potrivit specialiștilor, uleiul de pește este o sursă alimentară de acizi grași Omega 3 de care corpul are nevoie pentru multe funcții, de la activitatea musculară și până la creșterea celulelor. Medicii spun că pot exista unele beneficii în urma administrării de suplimente pe bază de ulei de pește pentru anumiți pacienți. În general, studiile științifice mai vechi indicau că produsul luat după un infarct pot scădea riscul de un al doilea eveniment, dar studii mai noi par să contrazică aceste rezultate, sugerând că suplimentele nu au un efect semnificativ ca adjuvant pe lângă terapia medicamentoasă.
Totuși, spun oamenii de știință, chiar dacă acestea nu pot preveni neapărat un al doilea atac de cord, administrarea unei cantități de aproximativ un gram pe zi de Omega 3 ar putea reduce numărul deceselor cauzate de boala cardiacă coronariană (numită uneori și cardiopatie ischemică) și de moarte subită, cu aproximativ 10%.