Uleiul de ricin vă ajută la tratarea multor afecţiuni. În primul rând, susţin specialiştii, acţionează precum un laxativ, fiind astfel un adjuvant care ajută colonul să se contracte. Utilizarea laxativelor farmaceutice pentru perioade lungi de timp poate determina, în cele din urmă, ca muşchii intestinului să nu mai funcţioneze corect. Din acest motiv, administrarea internă a ricinului este o metodă de preferat, mai ales dacă este combinat şi cu alte alimente, precum uleiul de măsline.
În acelaşi timp, gustul foarte distinct al uleiului de ricin este descris ca fiind puternic şi amărui, similar cu vaselina. În acest sens, recomandat este ca alimentul să fie ţinut la frigider cu o oră înainte de ingerare, după care poate fi consumat cu suc de fructe sau lapte vegetal.
De asemenea, dacă doriţi să aveţi gene şi sprâncene voluminoase şi sănătoase, trebuie să aveţi mare grijă la modul cum le îngrijţi. Cel mai indicat este să apelaţi la produsele naturale pentru a evita degradarea acestora în timp.
Totodată, uleiul de ricin reprezintă metoda cea mai simplă prin care vă puteţi îndesi genele şi sprâncenele. Acesta este bogat în acizi graşi Omega-6 şi acid ricinoleic, având capacitatea de a penetra foliculii de păr, întărind astfel sprâncenele şi genele. Pentru a-l folosi, aplicaţi-l în fiecare seară pe zonele cu probleme, apoi clătiţi şi uscaţi uşor. În plus, uleiul acţionează ca un demachiant şi agent hidratant, aşa că nu este necesar să vă spălaţi pe faţă înainte.