Fie că suferiţi de o boală precum artroza ori altă formă de artrită, fie că nu aveţi nici o afecțiune care vă pune la încercare articulațiile, ci doar o sensibilitate a acestora, este important să știţi că unele alimente vă agravează problema fără ca voi să știţi. Pe scurt, pentru a preveni instalarea acestor dureri, dar și pentru a contribui la tratarea lor, este bine să știţi că unele produse vă pot provoca dureri articulare, iar altele vi le pot atenua. Potrivit specialiştilor doc.ro, deși roșiile nu conțin o cantitate mare de purine, acestea pot declanșa atacuri la persoanele cu gută. De asemenea, oamenii de știință sfătuiesc persoanele care suferă de poliartrită reumatoidă să scadă cantitatea consumată de ulei de floarea-soarelui, soia și porumb pentru a limita aportul de acizi grași Omega 6. Raportul dezechilibrat dintre acizii grași Omega-6 și Omega-3 în majoritatea dietelor poate crește, de exemplu, inflamația în articulații. Nu în ultimul rând, consumul de zahăr nu numai că vă predispune la boli cardiace și diabet, însă eliberează și citokine, moleculele proteice care au un rol important în declanșarea inflamațiilor. Unele cercetări au scos la iveală, în schimb, faptul că eliminarea alimentelor prăjite și a celor ultra procesate din dietă ajută organismul să își concentreze forțele pe inflamația apărută la nivel articular, reușind astfel să estompeze sau să scadă nivelul de inflamație locală.