17 Martie 2016
1500 accesări
0 comentarii

Comisia pentru Drepturile Omului, Culte şi Minorităţi din cadrul Senatului României şi Asociaţia Pro Consumatori au organizat o dezbatere, pentru a aduce la cunoştinţă opiniei publice importanţa protecţiei consumatorilor cu tema „Rezistenţa la antibiotice, de la fermă la consumator”. Dezbaterea a urmărit găsirea de soluţii pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniu, astfel încât, drepturile şi sănătatea consumatorilor să fie respectate. Participanţii la dezbatere au pus accentul pe regle-mentarea unui sistem de evaluare a substanţelor antimicrobiene şi pe etichetarea alimentelor. Totodată, s-a discutat şi despre eliminarea stimulentelor pentru medicii veterinari de a prescrie antibiotice, elaborarea de ghiduri privind utilizarea prudentă a antibioticelor la animale şi organizarea de inspecţii a medicilor veterinari şi a producătorilor agricoli în vederea depistării neregulilor.
„Nu putem vorbi la singular despre respectarea dreptului la sănătate fără să ţinem cont de drepturile subsecvente acestuia, cum ar fi dreptul la informare, dreptul la servicii de calitate, dreptul la siguranţă şi la prevenţie. Tocmai de aceea, implicarea statului trebuie să fie una substanţială în ceea ce priveşte luarea unor măsuri, pentru evitarea îmbolnăvirilor cauzate de folosirea antibioticelor în alimente“, a declarat Nicolae Vlad Popa, secretarul Comisiei pentru Drepturile Omului.
Autorităţile atrag atenţia asupra conştientizării drepturilor consumatorilor conferite prin lege şi implicarea acestora în alegerea unui stil de viaţă sănătos.

Taguri articol: stiri medicale alimente antibiotice dezbatere lege reguli

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii