26 Mai 2022
197 accesări
0 comentarii

Suferiți de tahicardie? Această afecțiune este, de fapt, termenul medical pentru o frecvență cardiacă de peste 100 de bătăi pe minut. Desigur, există numeroase tulburări ale ritmului cardiac (aritmii) care pot provoca tahicardie. Ba chiar, câteodată, este normal să aveți bătăi rapide ale inimii. De exemplu, este un lucru obișnuit ca ritmul cardiac să crească în timpul exercițiilor dintr-o sală de fitness sau ca răspuns la stres, traume sau diferite boli. Din păcate, în tahicardie, inima bate mai repede decât în mod normal, din cauza unor afecțiuni care nu au legătură cu stresul fiziologic normal.

Partea bună este că, în unele cazuri, tahicardia nu poate provoca simptome sau complicații, dar dacă nu este tratată, tahicardia poate perturba funcția normală a inimii și poate duce la complicații grave, inclusiv: insuficiență cardiacă, accident vascular cerebral, stop cardiac brusc sau moarte. Pentru a preveni și trata problema, este necesar ca, înainte de toate, să vă îmbunătățiți stilul de viață. Potrivit dr. Daniela Partene, a simți o bătaie accelerată a inimii poate fi un motiv de îngrijorare, dar dacă simptomul reapare, este esențial să solicitați analize medicale pentru a determina dacă există probleme mai mari. Cum puteți controla tahicardia? În principiu, deși este esențial să urmați recomandările medicale, există câteva obiceiuri și remedii care pot facilita controlul simptomului. Amintiți-vă că această afecțiune înseamnă bătăi ale inimii mai rapide decât în mod normal, însoțite de amețeli, nervi și oboseală.

„Tahicardia poate fi cauzată de stările de anxietate, stres, dar este și un semn de avertizare al unor boli cardiovasculare precum bolile de inimă, insuficiența cardiacă sau tensiunea arterială necontrolată. Pe lângă tratamentele recomandate de medic, trebuie luate în calcul şi metodele naturale, care sunt folosite ca o completare pentru a contracara simptomele. Deși este necesar sa mergeți la medic, aplicarea acestor recomandări controlează și previne convulsiile. De exemplu, consumați alimente bogate în potasiu, cum ar fi roșiile, merele verzi, avocado, nucile de cocos, pepenele galben, ovăzul, semințele și nucile, legumele. De fapt, există o mare varietate de plante care vă permit să controlați tahicardia în mod natural. Principiile lor active optimizează circulația sângelui și ajută la reglarea activității sistemului nervos. Alegeți una dintre următoarele opțiuni: balsam de lămâie, valeriană, tei, floarea pasiunii etc”, a precizat medicul.


Puneți o linguriță din planta aleasă într-o cană cu apă clocotită. Acoperiți și așteptați timp de zece minute. Pentru a termina, filtrați ceaiul cu o strecurătoare. Opțional, îl puteți îndulci cu stevia sau miere. În plus, efectele terapeutice ale masajelor sunt ideale pentru a controla tahicardia într-un moment de anxietate. Se recomandă folosirea unui ulei esențial cu proprietăți aromatice și relaxante pentru a spori efectele. Deși mulți oameni le ignoră, anumite substanțe cresc frecvența bătăilor inimii. Unele dintre cele mai comune sunt: ceaiul negru, tutunul, băuturile alcoolice, cele pe bază de cola, cafeaua, energizantele.

Taguri articol: sfatul medicului

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU