25 Septembrie 2024
40 accesări
0 comentarii

Greutatea unei persoane depinde de numărul de calorii pe care le consumă, de câte dintre aceste calorii depozitează și de câte arde. Potrivit specialiștilor, fiecare dintre acești factori este influențat de o combinație între moștenirea genetică și obiceiurile alimentare. Ambele pot afecta fiziologia (cum ar fi viteza cu care un om arde calorii), precum și comportamentul (tipurile de alimente pe care alege să le consume). Concret, dacă ardeți în mod constant toate caloriile pe care le consumați în decursul unei zile, vă mențineți greutatea. Dacă nu, vă îngrășați. Iată câteva îndrumări pentru a evita mâncatul în exces: se recomandă ca atunci când luați masa să petreceți cam 20 de minute luând înghițituri mici și mestecând încet, pentru că în acest fel apucați să vă săturați și nu mai aveți nevoie de mâncare în exces.

De asemenea, este indicat să puneți mai multe legume neamidonoase în farfurie, deoarece acestea contribuie la sațietate fără să îngrașe. Exemple de legume neamidonoase sunt: spanacul, sparanghelul, anghinarea, fasolea verde, sfecla, broccoli-ul, varza, varza de Bruxelles, conopida, morcovii, țelina, castravetele, vânăta, ardeiul gras, ciupercile, ceapa, prazul, ridichile, diversele tipuri de salată verde, napii. Dacă vreți să slăbiți nu trebuie să eliminați din viața voastră anumite mâncăruri, ci fie să le preparați mai sănătos (de exemplu, în loc de smântână, folosiți iaurt grecesc, nu mai folosi doar unt la gătit, ci jumătate din cantitate să fie ulei de măsline etc.). De asemenea, în loc de făinoase și cereale albe (pâine albă, paste albe, orez alb) consumați pâine integrală de grâu, pâine umedă de secară, paste integrale, orez brun sau orez sălbatic.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU