Sursa Blog Point

Sursa Blog Point
17 Iunie 2020
570 accesări
0 comentarii

În timpul meselor, ar fi ideal să furnizați fiecărui membru porția necesară de vitamine și minerale, adaptată vârstei. Ca regulă generală, rețineți că o salată mare cu legume diverse, un ou sau o sută de grame de pește pe zi și o salată de fructe vă oferă marea majoritate a vitaminelor necesare.

Vitaminele sunt compuși organici care nu pot fi sintetizați de către organism, excepție face doar vitamina D. De aceea, este recomandat ca 15 minute, în fiecare dimineață, să stați la soare. În pielea antebrațelor, organismul sintetizează extrem de bine vitamina D. În rest, toate celelalte vitamine fără de care viața nu există trebuie luate din alimente, care furnizează aceste substanțe în forma lor biologic activă, precizează specialiștii csid.ro.

Aceștia afirmă că vitaminele nu vă aduc kilocalorii, deci nu au valoare energetică, însă intervin în toate procesele metabolice care înseamnă, de fapt, viața. Cea mai mare concentrație în vitamina A o au organele de animal tânăr, dar și peștii oceanici. În privința vitaminei B, aceasta se găsește în drojdia de bere, dar și în cereale.

Cea mai mare cantitate de vitamina C se găsește în măceșe și în ardeii roșii. Vitamina D o luați din pești grași, dar și din gălbenușul de ou sau din unt, iar vitamina E există în uleiurile presate la rece. În final, vitamina K este furnizată de lactatele fermentate natural, murături conservate în sare, dar și de leguminoase.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU