Sunt mici dar puternice, întrucât aceste seminţe sunt mai pline de fibre, antioxidanţi şi grăsimi Omega 3 decât oricare alte cereale integrale. Au puţini carbohidraţi, sunt indicate la diete şi nu numai.
Sursă naturală de Omega 3.
Grăsimile esenţiale sunt ele-mentul cheie împotriva inflamaţiilor din organism.
Poţi preveni afecţiuni cronice precum bolile de inimă, artrita, astmul şi diabetul dacă consumi în mod regulat acest tip de seminţe. Infecţiile se manifestă mult mai violent şi trec mai greu dacă organismul are o carenţă de omega 3 şi omega 6.
Bogate în fibre.
Dacă vrei să ai un tranzit intestinal bun sau să-ţi menţii senzaţia de saţietate pentru mai mult timp, atunci tot seminţele de in sunt recomandate.
Le poţi adăuga în maşina de făcut pâine sau atunci când fră-mânţi, merg perfect în compoziţia de la crema proaspătă de fructe sau le poţi consuma dimineaţa în bolul de cereale cu lapte.
Conţin mulţi antioxidanţi.
Corpul nostru are nevoie de antioxidanţi pentru a funcţiona corespunzător şi pentru a proteja celulele de atacul radicalilor liberi.
În plus, seminţele de in echilibrează nivelul de hormoni, stimulează fertilitatea, ameliorează stările de disconfort cauzate de simptomul premenstrual şi te protejează de diabetul de tip 2.
(sursa:www.clickpentrufemei.ro)