16 Septembrie 2024
37 accesări
1 comentariu

Rozaceea este o afecțiune cutanată care atacă în special tenul. Aceasta se manifestă prin simptome precum înroșirea pielii, umflarea acesteia, iritații și dureri în zonele cu probleme. Din păcate, susțin specialiștii, nu se cunosc nici cauzele precise ale apariției rozaceei, dar nici tratamentele care să vindece această afecțiune dermatologică.

Medicii dermatologi prescriu tratament simptomatic pentru simptomele de rozacee, cum ar fi pentru calmarea înroșirii sau a iritațiilor. Pe de altă parte, se poate opta și pentru variantele de tratament naturiste, cum este ovăzul, acesta având proprietăți calmante ce pot contribui la calmarea zonelor iritate. Folosiți o cană de tărâțe de ovăz și o cană de apă pentru a obține o pastă. Aplicați pasta obținută pe zonele afectate, lăsați-o să acționeze timp de 20 de minute și apoi clătiți cu apă rece. La final, veți vedea că aveți o piele mai hidratată și catifelată.

Mușețelul, în schimb, are proprietăți antiinflamatoare care calmează inflamația și estompează roșeața feței. Puneți șase pliculețe de ceai de mușețel în trei căni de apă fierbinte și lăsați mușețelul să se infuzeze zece minute. Scoateți pliculețele din vas și răciți ceaiul în frigider. Înmuiați, apoi, o dischetă demachiantă în ceaiul de mușețel rece și folosiți-o pe post de compresă.

Ca tratament naturist pentru rozacee se poate dovedi util și un remediu pe bază de lemn dulce, obținut prin amestecarea unei linguri de extract de lemn dulce cu o linguriță de miere și cu o linguriță de aloe vera gel.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

17 septembrie
421092482327

ug7rgj

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU