22 Ianuarie 2018
1098 accesări
0 comentarii

Napul este o rădăcinoasă foarte bogată în vitamina C, însă frunzele plantei au un conținut mai mare de antioxidanți și substanțe nutritive. Specialiștii în domeniu susțin că gustul lor amărui se datorează conținutului ridicat de calciu, iar frunzele de nap conțin de patru ori mai mult calciu ca varza sau orice altă legumă cruciferă.

Pe lângă calciu, napul mai este un furnizor de minerale esențiale, precum fier, cupru și mangan. În același timp, frunzele sunt și o sursă bună de glucozinolați, care ajută în prevenirea cancerului. Totodată, glucozinolații, alături de conținutul mare de fibre, fac din frunzele de nap un aliat eficient în lupta cu afecțiunile digestive, reglând nivelul bacteriilor din stomac.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU