03 Iunie 2016
2674 accesări
1 comentariu

Din luna octombrie a anului 2015 împlinim această dorinţă a gravidelor, „naşterea ca acasă”. Detaliile acestui text pot forma emoţiile unei viitoare mămici, unei femei însărcinate, care rezonează cu puiul ei din pântece, pot aminti unei alte femei despre ce a simţit aflându-se în salonul 201 (unde se naşte ca acasă) sau poate o altă mămică, un alt soţ, poate simţi emoţiile puternice, frica, câteodată neputinţa. Cupluri din Constanţa, Bucureşti, Brăila, Galaţi, Tulcea au trăit momente unice, iar prin scrierile acestea le vor retrăi. Poveşti frumoase, în care emoţia este transmisă pas cu pas.

Mărturiile părinţilor despre experienţa Isis
„Mi-am dorit ca a doua naştere să fie în apă, să fiu numai eu cu soţul meu. Ne-am pregătit pentru această experienţă şi, împreună cu o moaşă, ne-am făcut un plan de naştere. Prin această naştere am înţeles că poate fi greu, dar nu traumatizant, că naşterea poate aduce un sentiment unic”, a declarat un cuplu sosit din Bucureşti.
v v v
„La începutul acestei sarcini nu ştiam cum voi naşte, dar ştiam că îmi doresc să fie natural. În timpul sarcinii am avut ocazia să fiu internată într-un spital şi să aud poveştile femeilor care au născut şi, atunci, am realizat că este important să am o naştere pe care să mi-o programez, să mă informez pentru asta, să mă pregătesc, să nu plec în neant.
Când am început căutările mele, nu ştiam unde voi naşte, ci doar îmi culegeam informaţii despre naştere şi am hotărât să mă îndrept către locul care-mi va permite să am naşterea aşa cum consideram că mi se potriveşte”, mărturiseşte o mămică din Brăila.
v v v
„Simt că cel mai important este să ai un bebeluş sănătos. Am trecut printr-un travaliu lung, obositor. Eu şi soţul meu eram pregătiţi să putem petrece multe ore de travaliu, dar se pare că planul de a avea o naştere perfectă, nu este întotdeauna şi planul bebeluşului sau planul lui Dumnezeu. Micuţul nostru avea o poziţie vicioasă, iar cele 18 ore de travaliu l-au obosit. I-au scăzut bătăile inimioarei şi atunci ne-am îndreptat către sala de operaţie puţin speriaţi.
Naşterea naturală ca acasă poate fi aşa cum ţi-o programezi, să ai parte de liniştea camerei, să simţi cum durerea contracţiilor se diminuează, dacă te scufunzi în apă, dar când bebe anunţă semne de oboseală uiţi tot şi spui: ce bucurie că există cezariana!”, explică uşurat un cuplu din Bucureşti.
v v v
„Orice mămică are energie să se refacă după naşterea naturală sau operaţia cezariană. Ne-am dorit foarte mult fetiţa, am aşteptat-o mulţi ani şi preţuim fiecare clipă cu ea. Mi-am dorit să o nasc natural, «ca acasă». M-am informat şi când am văzut proiectul Isis, mi-am spus că este tot ce îmi doresc. Este pentru mine. Cu planurile făcute, cu multe gânduri pozitive, abia aşteptam să vină sfârşitul sarcinii ca să ne îndreptăm spre Constanţa. Am plecat cu entuziasm spre Constanţa, cu bucuria unei naşteri în apă, aşa cum visasem, dar cu gândul că fericirea vine spre noi pe ce cale vrea ea, iar noi, doar suntem pregătiţi să o primim! Iată, ea este fericirea noastră venită cum a vrut ea, nu cum a programat mama ei!”, explică o mamă din Galaţi.

Echipa Spitalului privat Isis,
coordonată de dr. Mohamed Zaher

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

3 iunie 2016
Altu
Porcarie

Am spus ca nu voi povesti prin ce am trecut dar ma simt nevoit sa povestesc cand vad cate laude si cat de ridicat in slavi este acest spital. Am tot auzit povesti care laudau marele Spital Privat Isis Constanta. Am zis hai sa dam un ban si macar au grija de noi, ca deh, vorba aia 'dai un ban, dar stai in fata'. Sotia a nascut prin cezariana, nu se putea altfel deoarece cordonul era infasurat de 2 ori, totul bine pana in momentul in care am asteptat intalnirea cu bebe. Ni s-a spus de dimineata de la prima ora ca la 09.00-09.30 ne va fi adus bebe in salon, devenisem nerabdatori odata cu venirea orei dar ce sa vezi l-au adus pe bebe dupa-amiaza pe motiv ca e o singura asistenta. Alta situatie in care ne-am gasit a fost momentul in care un cadru medical i-a spus sotiei ca sa nu mai stearga bebele cu servetele umede, la care sotia ii spune ca oricum nu are servetele umede, in secunda urmatoare cadrul medical o intreaba daca nu i s-a adus pachetul copilului cu pampers. Adica pacientul sa traga de maneca pe toti pe acolo sa i se aduca tot ce e necesar. Alt spectacol a fost cu mostra gratuita de Sudocrem. Dupa operatie sotia avea nevoie de gheata, am sunat la receptie sa ni se aduca putina gheata pentru operatie, am fost nevoit dupa 30 de min sa rog sa nu uite de noi cu gheata. Iar de la neonatologie nici nu vreau sa-mi mai aduc aminte, era o asistenta, prenumele daca tin bine minte era Anca, ma indoiesc ca daca dumneaei ar fi mama s-ar comporta cum s-a comportat cu bebelusii altora la fel, iar tupeul de care dadea dovada nu ai fi zis ca esti la privat. Daca ajung sa povestesc isi pune dl dr Zaher mainile in cap pentru reclama frumoasa, 4500 lei platiti pentru a sta in randul 1 dar de unde...probabil cu banii acestia stateam la spitalul judetean si primeam mai multa atentie din partea personalului medical.