19 Aprilie 2022
512 accesări
0 comentarii

Chiar dacă această problemă apare mai rar, ea este întâlnită în rândul populației. Ne referim la presiunea care este resimțită în degete şi inflamarea acestora. De fapt, se poate întâmpla ca degetele să fie atât de umflate încât nici măcar să nu vă mai puteţi da jos inelele.

Potrivit dr. Veronica Chilban, o inflamaţie în orice regiune a corpului este cauzată, de cele mai multe ori, de o acumulare de lichid. În principiu, degetele sunt o zonă foarte predispusă suprasolicitării în timpul muncii. Cauza acestei acumulări de lichid este o circulaţie a sângelui deficitară, deşi uneori inflamaţiile pot fi simptome ale unor alte boli pe care le puteţi preveni, motiv pentru care este foarte important să cunoaşteți simptomele. Pe de altă parte, problema poate fi cauzată de o circulaţie a sângelui deficitară, dar și de excesul de colesterol şi hipertensiunea arterială, care cauzează o circulaţie mai rapidă a sângelui de la inimă către plămâni.

Totodată, vă puteți confrunta cu o astfel de problemă și atunci când vă simţiți mai obosit, iar intensitatea mărită a circulaţiei sângelui în zona toracelui vă va cauza un dezechilibru în extremităţi, inclusiv în degete. Pe scurt, mâinile vor fi mai reci şi degetele se vor umfla din cauza dilatării vaselor de sânge. De vină pentru umflarea degetelor poate fi și obezitatea, aceasta provocând o serie de schimbări la nivelul sistemului limfatic, care determină retenţia de lichide în zona mâinilor şi a picioarelor. Ca urmare, vă veți simţi mâinile umflate şi picioarele nu vă vor încăpea în pantofi.

„Mai mult decât atât, sunt șanse să simţiţi şi furnicături în degete, acestea fiind uşor umflate. De asemenea, atunci când mâinile vă sunt afectate de sindromul tunelului carpian, este normal ca circulaţia sângelui să fie restricţionată în această zonă. Practic, în astfel de momente se întâmplă ca nervul median să fie comprimat, ceea ce vă face să vă simţiţi degetele amorţite, reci sau umflate. Desigur, uneori se poate întâmpla ca anumiţi agenţi străini să vă pătrundă în corp şi, pentru ca aceştia să fie eliminaţi, organismul eliberează histamină în sânge. Acest fapt poate provoca o inflamaţie la nivelul degetelor. Din această cauză, atunci când aveţi o astfel de reacţie, trebuie să apelaţi la medicamente antihistaminice. Totuşi, uzura articulaţiilor şi a cartilajelor poate deseori să vă afecteze şi degetele”, a explicat medicul.

Care sunt simptomele? Dintr-o dată, se poate întâmpla să vi se umfle şi să se înroşească degetele. Acestea vă vor durea, în mod special în timpul dimineţii. Mare atenţie! Nu este anormal să le simţiţi rigide şi să vă fie greu să le mişcaţi. Un exerciţiu foarte bun constă în a vă împreuna palmele şi apoi a le ridica deasupra capului. Acest exerciţiu ajută la stimularea circulaţiei sângelui. Nu în ultimul rând, diureticele naturale ajută la eliminarea retenţiei de lichide, deci încercaţi să beţi doi litri de apă pe zi, dar şi să adăugaţi alimente naturale cu proprietăţi diuretice dietei voastre, cum ar fi ceaiul verde, ţelina, morcovii, roşiile, ceapa, vinetele, sparanghelul, anghinarea, varza de Bruxelles şi salata verde. În plus, dacă adoptaţi o dietă bogată în fibre şi legume şi evitaţi grăsimile oxidate, aditivii şi sarea, corpul va fi mult mai sănătos. Retenţia de lichide va fi ameliorată, ceea ce vă va îmbunătăţi circulaţia sângelui şi vă va ajuta să slăbiţi.

Taguri articol: sfatul medicului degete amorteala

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU