04 Decembrie 2018
1124 accesări
0 comentarii

La ora actuală, numeroşi copii primesc probiotice, iar în unele cazuri, problema lor de sănătate s-ar putea rezolva şi fără ele.

„Pacienţii mici, care au gastroenterită acută, diaree şi/sau vărsături primesc la externare sau la plecarea la domiciliu după un consult medical, cam aceleaşi recomandări: regim alimentar, probiotice sub diverse forme (de la picături, pulberi solubile, comprimate/capsule sau chiar bomboane de ciocolată cu probiotice) ori diverse alte medicamente. Administrarea de probiotic sub formă de bomboane de ciocolată nu este în regulă. Personal, eu cred că nu este etic să «cumpărăm» complianţa copilului prin «mituirea» cu ciocolată”, este de părere dr. Mihai Craiu, medic pediatru.

Probioticele sunt aşa-zisele bacterii bune, care se găsesc, în mod natural, în organismul nostru şi ajută la asimilarea substanţelor nutritive, luptând în acelaşi timp împotriva infecţiilor. Altfel spus, acestea sunt microorganisme care alcătuiesc flora benefică a organismului, iar în corpul nostru trăiesc între 400 şi 500 de astfel de tulpini de bacterii. Aceste microorganisme se regăsesc la nivelul pielii, tractului uro-genital, căilor respiratorii superioare, cavităţii bucale şi, în mare măsură, la nivel intestinal.

Rolul probioticelor este foarte important, întrucât ele creează un filtru intestinal protector împotriva microbilor neprietenoşi, ţin infecţiile din organism la distanţă, ajută sistemul imunitar, previn tulburările gastrointestinale şi dezechilibrele care pot conduce la infecţii vaginale şi urinare recurente, reglează tranzitul intestinal şi limitează simptomele de colon iritabil. De asemenea, probioticele sunt implicate în sinteza de vitamine B1, B2, B6, B12, acid folic şi biotină şi ajută organismul să se detoxifice de substanţe nocive precum amoniacul, colesterolul sau excesul de hormoni.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU